Fransız Polisi 'Kapıyı Kendileri Açmış Olmalı !'

Fransız Polisi 'Kapıyı Kendileri Açmış Olmalı !'

Paris'te PKK'li 3 kadının öldürülmesiyle ilgili Fransız polisi açıklama yaptı.

Birinin 4, diğerlerinin başına 3'er kurşun sıkılmış
Paris'te PKK'li 3 kadının öldürülmesiyle ilgili Fransız polisi açıklama yaptı. Polis cinayetin Çarşamba günü 18.00 ile 19.00 saatleri arasında işlendiğini, kadınlardan birinin başına 4, diğer ikisinin başına ise 3'er kurşun sıkıldığını belirtti.
 
 
Paris- Fransa'nın başkenti Paris'te Çarşamba günü öldürülen PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ve diğer iki PKK'li Fidan Doğan ile Leyla Söylemez cinayetleriyle ilgili Fransız polisi açıklama yaptı. Cinayetin çarşamba günü 18.00 ile 19.00 saatleri arasında işlendiğini, kadınların birinin başına 4, diğer ikisinin başına ise 3'er kurşun sıkıldığını bildirdi. 
 
Saldırının gerçekleştiği dairede 11 saat boyunca inceleme yapan polis ekipleri de binadan ayrıldı. Sadece güvenlik bariyerlerinin tutulduğu binaya oturan kişilerin girişlerine izin verilmeye başlandı. Saldırının gerçekleştiği dairede bulunan kovanlar da incelemeye alındı.
 
Liberation gazetesi, 7.65 mm'lik "otomatik silah" vurgusunu yaparken, gazeteye konuşan bir terörle mücadele uzmanı, "Kadınlar kapıyı, tanıdıkları ya da tanımadıkları (postacı gibi) biri geldiği için kendileri açmış olmalı" yorumunu yaptı.
 
Bir polis kaynağı da üç kadından birinin erkek arkadaşının, Çarşamba günü boyunca kız arkadaşından haber alamadığı için, binaya gittiğini ve cansız bedenleri bularak durumu kendilerine ihbar ettiğini aktardı.
 
Sabah saatlerinde de, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlı kadınlar için Ahmet Kaya Kültür Merkezi'nde fotoğraflarının bulunduğu bir anma köşesi oluşturuldu, ziyaretçilerin taziyeleri burada kabul edildi.
 
Cinayetlerin işlendiği binanın kapısının önüne de sabah saatlerinden itibaren gelen ziyaretçiler tarafından mum ve çiçek bırakıldı.