FRANSIZ GELİNDEN TÜRK KADININA ŞİDDET EYLEMİ

FRANSIZ GELİNDEN TÜRK KADININA ŞİDDET EYLEMİ

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte kadına şiddete hayır denildi. İncirliova'nın Fransız gelini Sophie Christine Uçar ünlü kuaför Yasin Dikmen'in tasarımı ile dayak yemiş kadını...

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte kadına şiddete hayır denildi. İncirliova'nın Fransız gelini Sophie Christine Uçar ünlü kuaför Yasin Dikmen'in tasarımı ile dayak yemiş kadını canlandırarak kadına şiddeti dikkat çekti.

KADINA ŞİDDET TEMALI MEYDAN ETKİNLİĞİ

İncirliova'da doğup büyüyen İstanbul ve Türkiye'de saç tasarım eğitmeni olarak görev yapan Yasin Dikmen (40) Türkiye'nin çeşitli illerinde kadına şiddete hayır etkinlikleri yaparak dikkat çekmeye devam ediyor. Kadına şiddetin bir yenisini daha 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde İncirliova'da yapan Dikmen, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinlikte magazin fotoğrafçısı Vedat Uçar'ın eşi Fransız Sophie Christine Uçar'ı model olarak kullanarak kadına şiddete hayır teması yaptı. Etkinliğe katılan diğer model,

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin de katılarak etkinliğe destek veren kadınlara birer karanfil dağıttı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Yasin Dikmen, Belediye Başkanı Gürşat Kale'yi sahneye davet ederek dayak yemiş kadın modeli Sophie Christine Uçar ve dünya kadınının güzelliğinin ortaya çıktığı Yeşim Gümüş'ün başından aşağıya gül göktü.

"KADINLAR BAŞIMIZIN TACIDIR"

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, "Kadınlarımız sadece pankartta yazılmak için bir çiçek değil hayatımızın her anında her zaman başımızın üzerinde taşınmalıdır. Ablamız, annemiz, kızımız hayatımız onlarla vardır. Bize böyle bir etkinlikle böyle bir gün yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Saç tasarım eğitmeni Yasin Dikmen ise, "Böyle önemli bir günde memleketimde sizlerle olmaktan onur duydum. Her yıl İstanbul'da kadına şiddete hayır temasının bu yıl çocukluğumun geçtiği topraklarda yapıyorum. Erkekler, çocuklarına kadınlarına sahip çıksınlar. Kadınlar bir çiçektir diyoruz. Göründüğü gibi kadınımız böyle bakımlı olmalıdır. Asla kadınlar bu şekilde dayak yememelidir. Kadınlarımız asla şiddet görmemeli" diyerek örnek gösterdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı