FRANSA'DA TÜRKİYE'Yİ BÖYLE TANITTILAR

FRANSA'DA TÜRKİYE'Yİ BÖYLE TANITTILAR

Sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Fransa'da "Who's Next" Paris moda fuarı kapılarını açtı. Türkiye'nin onur konuğu olduğu etkinlikte tanıtım için yapılan canlı performanslar dikkat çekti.

Fransa 'da, yerli yabancı birçok hazır giyim firmasını bir araya getiren "Who's Next" Paris moda fuarı kapılarını açtı.

Başkent Paris'te, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin (İTKİB) katkılarıyla, Porte de Versailles sergi salonlarında başlayan fuarın bu yılki onur konuğu Türkiye olarak belirlendi.

Türkiye'den Vakko, Özlem Süer ve Mehtap Elaidi gibi isimlerden oluşan yaklaşık 50 marka ve tasarımcının katıldığı fuarda, dünyanın çeşitli ülkelerinden 2 bini aşkın hazır giyim ve aksesuar markası yer alıyor.

Moda tasarımı sektöründe Türk yaratıcılığının ön plana çıkartıldığı fuar süresince, çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve canlı performanslar sergilenecek.

Ancak açılışta sergilenen bir canlı performans tepki çekti. ‘Osmanlı ve saray’ temalarının işlendiğinden şüphelenilen performansta, ‘oryantalizmin’ olmazsa olmazı bütün figürlerinin küçük bir pavyona sığdırıldığı görüldü.

fransa.jpg

Sergilenen bu performansa sosyal medyada "Türk kadınları pazarlanıyor", "tesisleri sattınız, sıra kadınlara mı geldi?" şeklinde tepkiler verildi. Türkiye'nin hala Osmanlı figürleri ile tanıtılıyor olması da eleştirilere neden oldu.

Fuar, 7 Temmuz'a kadar moda severler tarafından gezilebilecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı