FRANSA'DA TÜRK AİLENİN EVİNDE YANGIN ÇIKTI

FRANSA'DA TÜRK AİLENİN EVİNDE YANGIN ÇIKTI

FRANSA'nın kuzey doğusu Alsas ve Strasbourg kentinde yeni yılın ilk saatlerinde 30’a yakın araç kundaklandı. Polis, jandarma ve çok sayıda sivil polis kundaklama eylemlerinin önüne geçmek için büyük çaba harcadı.Yanan arabalarla beraber...

FRANSA'nın kuzey doğusu Alsas ve Strasbourg kentinde yeni yılın ilk saatlerinde 30’a yakın araç kundaklandı. Polis, jandarma ve çok sayıda sivil polis kundaklama eylemlerinin önüne geçmek için büyük çaba harcadı.

Yanan arabalarla beraber çok sayıda bina önünde çöp bidonları ve bina girişlerinde küçük çapta çıkan yangınlar yörede oturanları korkuttu. Strasbourg'un Neuhof, Meinau ve diğer semtlerinde meydana gelen kundaklama eyleminde araçlar metal yığığına döndü. Çoğunlukta işsiz olan ve toplumdan dışlanan gençlerin başlattığı bu tür eylemlerin rahatsızlık yarattığı belirtildi. Noel ve yılbaşı tarihlerinin yaklaşması ile başlayan eylemlerde cadde üzerine park edilen kundaklanmasından endişe ediliyor. 2013 yılının son, 2014'ün ilk gününde ülke genelinde 1000'den fazla araç kundaklanmış yakalanan çok sayıda genç tutuklanmıştı.

Strasbourg'un Schirmeck semtinde müstakil evde oturan Furkan ailesinin evinin garajında çıkan yangın tüm evi sardı. İtfaiyenin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Ev ve komşu binalarda oturanlardan şans eseri yaralanan olmadı. Türk ailesinin evinde çıkan yangının nedeni araştırılıyor. İtfaiye yangının kundaklama olmadığını açıkladı.

Fransız polisi ve jandarma yılbaşı günü Strasburg kentinin Mundolsheim kasabasında yapılan denetimde beş kişilik bir aracın içinde bin 35 kilo yılbaşı patlayıcısına el koydu. Almanya ile Fransa arasında üç gün süren sınır denetiminde 200 kilodan fazla havai fişek ve benzer patlayıcılar ele geçirildi. Kundaklama eylemleri yüzünden ülkenin Alsas bölgesinde yasaklanan patlayıcıları Fransa’ya geçirmek isteyenler yargılanacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı