FRANSA'DA PALAYLA ETRAFA SALDIRAN IŞİD TERÖRİSTİ TÜRK VATANDAŞI ÇIKTI

FRANSA'DA PALAYLA ETRAFA SALDIRAN IŞİD TERÖRİSTİ TÜRK VATANDAŞI ÇIKTI

Fransa'da Yahudi Öğretmene Saldıran Çocuk, Türk Vatandaşı Çıktı

Fransa'nın güneyindeki Marsilya'da Yahudi öğretmene palayla saldıran gencin Türk vatandaşı olduğu açıklandı.

Fransa'nın güneyindeki Marsilya'da kipa takan bir Yahudi öğretmene saldıran 15 yaşındaki gencin Türk vatandaşı olduğu açıklandı. Marsilya Savcılığı'ndan yapılan açıklamada şahsın saldırıyı IŞİD adına işlediği belirtildi.

"IŞİD VE ALLAH ADINA İŞLEDİM"

Fransız medyasında yer alan haberde dengesiz hareketler sergileyen saldırgan şahsın 2000 doğumlu Türk vatandaşı olduğu belirtildi. Marsilya Savcısı Brice Robin düzenlediği basın toplantısında sabıka kaydı olmayan şahsın saldırıyı 'IŞİD ve Allah adına' işlediği yönünde ifade verdiğini söyledi. Savcı, olayın kasıtlı işlenen bir antisemit saldırı olduğunu aktardı.

PALAYLA SALDIRDI

Olayla ilgili de bilgi veren Robin, saldırganın bu sabah 35 yaşındaki Fransız-Yahudi Enstitüsü öğretmenine palayla arkadan saldırdığını söyledi. Savcı, Yahudi öğretmenin, 15 yaşındaki saldırgandan, elindeki dini kitaplarla kullanarak korunduğunu söyledi. Saldırıda öğretmenin elinden ve sırtından hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.

İYİ BİR ÖĞRENCİ OLDUĞU SÖYLENİYOR

Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli gencin polisi de elindeki palayla tehdit ettiği iddia edildi. Saldırgan gencin Fransa'daki Müslümanları İslam'ın onurunu kırmak ve Fransız askerlerini de Yahudileri korumakla suçladığı belirtildi.

Okuduğu lisede iyi öğrenci olarak bilinen 15 yaşındaki Türk vatandaşı gencin Fransız istihbaratında da hiçbir kaydının bulunmadığı belirtildi. Marsilya Savcısı Brice Robin, saldırgan gencin, internetten radikalleştiği yönünde tespitlerinin olduğunu aktardı. Olaya ailesinin de çok şaşırdığını aktardı.

SALDIRI OKULUN YAKININDA OLDU

Olayın gerçekleştiği Bouches du Rhone Emniyet Müdürü Laurent Nunez de saldırının Yahudi okulunun çok yakınında gerçekleştiğini hatırlattı. Eylemin antisemit bir saldırı olduğunu aktardı.

Olay sonrası gözaltına alınan çocuk hakkında, 'dini nedenlerle cinayete teşebbüs' ve 'terörü övmek 'suçundan soruşturma açıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı