FRANSA SALDIRISININ TÜM AYRINTILARI: ÖLÜ SAYISI 80

FRANSA SALDIRISININ TÜM AYRINTILARI: ÖLÜ SAYISI 80

Can pazarının yaşandığı olayda ilk belirlemelere göre 80 kişi hayatını kaybederken 100'den fazla yaralının olduğu belirtildi.

Fransa’nın Nice kentinde bu aksam düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarında, bir kamyon kalabalığın arasına daldı.

Can pazarının yaşandığı olayda ilk belirlemelere göre 80 kişi hayatını kaybederken 100'den fazla yaralının olduğu belirtildi.

CAN PAZARI YAŞANDI

Nice kentinde düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına terör saldırısı damga vurdu. Promenade Des Anglais Caddesi'nde kutlamalar sürerken saat 22.30 sıralarında bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Can pazarının yaşandığı olayda, Fransızlar panik içinde kaçışarak canlarını kurtarmaya çalıştı. 

VALİ: TERÖR SALDIRISI 

Olayla ilgili bir televizyon kanalında açıklama yapan Nice Valisi Adolphe Colrat, 30 kişinin öldüğünü 100'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi. Olayın bir terör saldırısı olduğunu belirten Vali Colrat, Nice kenti sakinlerinin evden çıkmamalarını istedi. 

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Alpes Maritime Bölge Valisi Adolphe Colrat, beyaz renkli bir ağır vasıtanın 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına katılan kalabalığın arasına dalarak katliam yapan şoförün polis tarafından vurulup etkisiz hale getirildiğini belirtti.

68507_68299_15072016082633_0.jpg

Saldırganın olay yerinden ancak 100 metre uzaklaşabildiğini belirten Vali Colrat, kamyonda ikinci bir saldırganın olma ihtimalinin de bulunduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

ÖLÜ SAYISI 80'E ULAŞTI

Fransa'nın Nice kentinde 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamaları sırasında meydana gelen terör saldırısında Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, saldırıda ölü sayısının 80'e ulaştığını ve yaralılardan 18'inin durumunun da ağır olduğunu açıkladı.

NİCE'TE KATLİAM YOLU PROMENADE DES ANGLAİS ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE KAPATILDI

68507_68299_15072016082633_1.jpg

Nice şehrinde gerçekleşen terör olayının ardından, saldırının yapıldığı Promenade Des Anglais yolu yayalar dahil olmak üzere her türlü trafiğe kapalı.

Saldırının Fransa'nın Ulusal Günü olan 14 Temmuz'da yapılması bir sembole saldırı olarak nitelendirildi.

Saldırganın, oldukça kalabalık olan "Promenade Des Anglais" sahil yolunda 2 kilometre boyunca insanları ezerek ilerlediği ve ancak polis tarafından etkisiz hale getirilerek durdurulabildiği bildirildi[Haber görseli]

Saldırgan Tunus asıllı Fransız vatandaşı, 31 yaşında, polis tarafından "adi suçlar" işlemekle tanınıyor; bugüne kadar radikal İslam ile bir bağı olduğu bilinmiyor. Saldirganın aracında sadece 7.65 çaplı bir tabancanın bulunduğu da bildirildi.

Nice, Suriye'ye en çok cihadcı gönderen Fransa kenti olarak biliniyor; bu nedenden dolayı Fransız emniyet güçleri ve istihbarat servisi tarafından en çok izlenen bir kent olarak öne çıkıyor. Bu nedenlerden dolayı Nice ayrıca Fransa genelinde en çok sokak gözleme kamerasına sahip kent olarak biliniyor.

Gece saat 3:30 sularında bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı François Hollande, 26 temmuzda bitmesi öngörülen olağan üstü hal durumunun üç ay daha uzatılacağını, bunun için gerekli kanun teklifinin en geç önümüzdeki hafta başında Ulusal Meclis'e geleceğini söyledi,

Hollande, erken saatlerde yaptığı "ulusa sesleniş" konuşmasında, Paris'te geçtiğimiz yıl 130 kişinin öldürülmesinden sonra uygulanmaya başlanan olağanüstü hal çerçevesinde görevlendirilen özel harekat güçlerini yeniden göreve çağırdı. [Haber görseli]

Gün içinde Cumhurbaşkanı François Hollande ve Başbakan Walls Nice'e gelecekler.

Nice sakinleri gece kalacak yeri olmayan insanlara kapılarını açtılar ve Nice taksicileri evlerine dönmek isteyen müşterilerini tüm gece bedava taşıma kararı aldılar.

Bugün tüm Fransa'da bayraklar yarıya indirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı