Fransa Ligi çöktü

Fransa Ligi çöktü

Yıllarca Afrika ülkelerini sömüren, şimdilerde ise Mali'ye giren Fransa'da futbol krizi yaşanıyor. Lig 1'de top koşturan tam 40 futbolcu Afrika Kupası nedeniyle ülkelerine gitti, Fransız takımları çöktü

Afrika ülkelerinin bir numaralı sömürücüsüdür Fransa... Cezayir, Senegal, Fas, Kamerun ve daha bir çok Afrika ülkesi Fransız sömürgesinden nasibini alırken şimdilerde ise Mali en kanlı günlerini geçirirken Fransa yine işin içinde, ülkeye hava ve karadan harekat başladı. Fransa Afrika ile her alanda ilgilenirken(!) Afrika intikamını futbolla aldı.

HEPSİ İLK 11 OYUNCUSU

Bugün Güney Afrika'da başlayacak ve 10 Şubat'taki final maçı ile sona erecek olan turnuvaya katılan futbolcuların forma giydikleri kulüpleri oyuncularından ayrı kaldıkları için mağdur. Türkiye'de de örnekleri olan bu durum Fransa'da tavan yapmış durumda ve lig tam anlamıyla kriz yaşıyor. Çünkü Lig 1'de top koşturan ve tamamına yakını ilk 11 oyuncusu olan 40 futbolcu ülkelerinin milli takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda top koşturacak.


FRANSIZ KULÜPLERİNDEN KUPAYA GİDENLER
Ajaccio : Carl Medjani (Cezayir), Fousseni Diawara (Mali), Mehdi Mostefa (Cezayir), Sigamary Diarra (Mali), Chahir Belghazouani (Fas)
Bastia : Wahbi Khazri (Tunus), Sambou Yatabare (Mali)
Bordeaux : Cheick Diabate (Mali)
Brest : Ismael Traore (Fildişi), Ahmed Kantari (Fas), Ousmane Coulibaly (Mali), Kamel Chafni (Fas), Jonathan Ayite (Togo)
Evian TG : Jonathan Mensah (Gana), Cedric Mongongu (Kongo), Djakaridja Kone (Burkina Faso), Mohammed Rabiu (Gana), Saber Khalifa (Tunus)
Lille : Salomon Kalou (Fildişi), Ryan Mendes (Cape Varde)
Lyon : Bakary Kone (Burkina Faso).
Lorient : Alain Traore (Burkina Faso), Alaixys Romao (Togo)
Marseille : Charles Kabore (Burkina Faso), Foued Kadir (Cezayir)
Montpellier : Abdelhamid El Kaoutari (Fas), Younes Belhanda (Fas)
Nice : Mahamane Traore (Mali)
PSG : Siaka Tiene (Fildişi), Momo Sissoko (Mali)
Reims : Kossi Agassa (Togo), Floyd Ayite (Togo)
Rennes : John Boye (Gana), Jonathan Pitroipa (Burkina Faso), Cheikh Fantamady Diarra (Mali)
Saint-Etienne : Faouzi Ghoulam (Algerie), Max Gradel (Fildişi)
Sochaux : Kalilou Traore (Mali), Ryad Boudebouz