FRANSA FACİAYI ÖNLEYEN BU TÜRK'Ü KONUŞUYOR

FRANSA FACİAYI ÖNLEYEN BU TÜRK'Ü KONUŞUYOR

3 katlı binada oturan Fransız, Arap ve Türk aileleri böyle kurtardı.

- FRANSA'nın Strazburg kentindeki Montagne Verte semtinde bulunan 3 katlı binada oturan Fransız, Arap ve Türk aileler binada oturan Güney Efendi sayesinde ölümün eşiğinden döndü.

Güney Efendi ile arkadaşı Cuma Güdümen, öğle saatlerinde camiye giderken binanın köşe duvarında büyük çatlak gördü. Çatıdan bazı parçaların da yere düştüğünü gören Efendi ile Güdümen, binanın yanında şantiye çalışması yapan işçileri ikaz ettiler. Bunun üzerine işçiler çalışmaları durdurdu. Binada oturan Güney Efendi zilleri çalarak binadakileri dışarı çıkarttı. Polis, itfaiye, gaz ve elektrik idaresinden görevliler olay yerine gelerek elektrik ve gazı kestiler. Yaklaşık 3 saat sonra da binanın duvarı çöktü. Yıkıntıyı gören bazı bina sakinleri olay yerinde fenalaştı.

Aynı zamanda inşaat işçisi olan Güney Efendi, "Duvardaki büyük çatlağı görünce, bu yıkılır dedim ve dediğim gibi oldu. Bina sahibi ve şantiyede çalışan Fransızlar onları uyardığım için teşekkür ettiler. Hepsi, 'Bizi ölümden kurtardın. Binanın çökeceğine ihtimal vermezdik' dediler" diye konuştu.

BİNA YIKILINCA İZİNDEN GERİ DÖNDÜ

Binanın altında 10 yıldır fırın işleten Avni Güler, binanın yıkıldığını duyunca Türkiye'deki tatilini yarıda keserek Fransa'ya döndü. Güler, "Dükkan ve dairenin 350 bin Euro kredi borcu var. İşimden, dükkanımdan oldum. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum" dedi. Binanın yakınında oturan Cuma Güdümen de, “Bina çok eski, böyle bir binanın yanında şantiye çalışması yapan firma neden yeterli önlem almadı" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Bina sakinlerini geçici olarak otele yerleştiren sigorta şirketi ayrıca 765'er Euro para yardım yaptı. Strazburg Belediyesi de mağdur olan ailelere ev tahsis edileceğini açıkladı.

 

FRANSA'DAKİ FACİAYI ÖNLEYEN TÜRK

FRANSA'DAKİ FACİAYI ÖNLEYEN TÜRK

Kaynak:Haber Kaynağı