Fransa Cumhurbaşkanı Hangi PKK'lı İle Görüşüyormuş?

Fransa Cumhurbaşkanı Hangi PKK'lı İle Görüşüyormuş?

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadından birini tanıdığını söyledi.

Fransa'dan tarihi PKK açıklaması!
"Öldürülen PKK'lı kadını tanıyorum"
dha.com.tr 11.01.2013 09:25
 
 Hollande’ın tanıdığı Fidan Doğan
 
 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadından birini tanıdığını söyledi.
 
Cinayetlerle ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı,'En doğrusu, kimin ve neden yaptığını öğrenmemiz için beklememiz' dedi.

Hollande Kimi Tanıyormuş ?

 
Paris'teki suikastta öldürülen PKK'lı kadınlardan birini tanıdığını söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın kastettiği ismin Fidan Doğan olduğu ortaya çıktı.
 
 Hollande’ın “Öldürülen üç kişiden biri sık sık bizimle görüşmeye geldiği için hem benim hem de birçok siyasi aktörün tanıdığı bir isim” dediği kişinin PKK'nın Almanya sorumlusu Sakine Cansız değil Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris Temsilcisi Fidan Doğan olduğu öğrenildi.
 
İyi derecede Fransızca konuşan, daha çok diplomatik görüşme ve toplantılara katılan, organize eden Doğan, Fransız politika çevrelerinin tanıdığı bir isimdi.
 
PKK'nın Paris'teki enformasyon bürosunda bu sabaha karşı işlenen cinayetlerde terör örgütünün kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez silahla başlarından vurularak öldürülmüştü.
 
Öte yandan Fransa'da iktidardaki Sosyalist Partisi adına açıklama yapan insan hakları sekreteri Axelle Lemaire de yazılı bir açıklama yaparak “Bu vahşi saldırının cumhuriyet topraklarında olması kabul edilemez. Bu korkunç suçun failleri aranıp, en ağır şekilde cezalandırılmalı” dedi.