FOCUS; FRANSIZ GAZETECİLERİN FİDYESİNİ MİT ÖDEDİ

FOCUS; FRANSIZ GAZETECİLERİN FİDYESİNİ MİT ÖDEDİ

Brüksel’deki NATO kaynaklarına dayandırdığı haberinde ödemenin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapıldığını iddia etti.

Dış basında Türkiye ve El Kaideye Bağlı İŞİD adlı kökden dinci terör örgütü ile ilşkilerin yazılmadığı tek bir gün bile yok.

Dünya basını Suriye'de vahşet yaratan ve binlerce masum sivilin katledilmesinden sorumlu tuttuğu İŞİD adlı kökten dinci terör örgütü ve MİT arasında gerçekleşen bir iddiayı daha gündeme getirdi. Almanya’da haftalık yayınlan Focus dergisi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca Suriye'de kaçırılan 4 Fransız gazeteci için Paris'in 18 milyon dolar fidye ödediğini öne sürdü. Dergi, Brüksel’deki NATO kaynaklarına dayandırdığı haberinde ödemenin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapıldığını iddia etti.

TÜRKİYE SINIRINDA BULUNMUŞLARDI

Habere göre fidye parası, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian tarafından Ankara’ya bizzat getirildi. Haberde Fransız istihbaratının kaçırılan gazetecilerin tutulduğu yeri başından beri bildiği, ancak sıcak çatışma bölgesinde bir operasyonu göze alamadığı vurgulandı. Fransız gazeteciler Didier François ve Edouard Elias 6 Nisan’da Halep yakınlarında, Nicolas Henin ve Pierre Torres ise 22 Haziran’da Rakka’da kaçırılmıştı. Gazeteciler, 20 Nisan’da Suriye sınırında Türk askerleri tarafından bulunmuş ardından Fransa Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçakla Fransa’ya gönderilmişlerdi.

Kaynak:Haber Kaynağı