Flash Haber; Sınırda Ambulans Taşıyan Tır Patladı

Flash Haber; Sınırda Ambulans Taşıyan Tır Patladı

Reyhanlı'nın dibinde patlama!

 
Reyhanlı'nın dibinde patlama!
 
Reyhanlı'nın hemen yanı başındaki Suriye'nin Bab El Hava sınır kapısında bulunan bir insani yardım tırı bilinmeyen bir nedenle alev aldı ve araçta arka arkaya patlamalar meydana geldi.
 
Yangını anı anına kaydeden kimliği belirsiz bir kişi ise cep telefonuyla görüştüğü bir başka kişiye "5 veya 7 mermi inflak etti. Hala kaç kişinin öldüğü veya yaralandığı bilinmiyor" dedi. Söz konusu kişi tırın kendi kendine patladığını da sözlerine ekledi.
 
Bab El Hava, geçtiğimiz hafta arka arkaya bombalarla sarsılan ve resmi açıklamalara göre 52, yerel kaynaklara göre 100'ün üzerinde insanın yaşamını yitirdiği, Reyhanlı ilçesinin hemen karşısında bulunuyor. Bu kapıda 11 Şubat'ta yaşanan patlamada da 14 kişi yaşamını yitirmiş ve bu tırlarla militanlara mühimmat sağlandığı ilk kez gündeme gelmişti ancak Türkiye bu iddialara yanıt vermemiş ve patlamadan Suriye yönetimini sorumlu tutmuştu. Ağustos ayında militanlar tarafından ele geçirilen Bab El Hava sınır kapısının hemen karşısında Cilvegözü Sınır Kapısı bulunuyor. Bu güzergah Halep ve İdlib'in kuzeyindeki savaş için militanların ana ikmal rotası olarak biliniyor.
 
Bab El Hava'da iki hafta önce Suriye uçakları yine "insani yardım" tırlarından birini grad roketleri taşıdığı gerekçesiyle hedef almıştı. Bu olaydan bir hafta kadar önce İsrail istihbaratına yakınlığı ile bilinen DEBKAfile, Suudi Arabistan'ın Halep'te bulunan askeri havaalanını militanların ele geçirebilmesi için Türkiye üzerinden militanlara grad roketlerinin gönderildiğini yazmıştı.
 
Görüntülerde üzerinde Türkiye ve Suriye haritasının bulunduğu tırdaki yangın büyürken etrafta toplanan kalabalık yangını söndürmeye çalışıyor.
 
İşte o görüntüler: