Flaş!..Silivri'de karar verildi, valilik uygulayacak

Flaş!..Silivri'de karar verildi, valilik uygulayacak

Bozdağ, "CHP’nin Genel Başkanı sanki mahkeme salonuna kimin gireceğine kimin girmeyeceğine İstanbul Valisi'nin karar verdiği şeklinde bir değerlendirme içerisinde oldu. Bu tamamen büyük bir çarpıtmadır" dedi.

Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından Yerköy İlçesi'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Silivri konusunda yaptığı açıklamaları da değerlendiren Bozdağ, şunları söyledi:

"İstanbul Valisi'nin Silivri’de devam eden yargılama ile alakalı olarak yaptığı bir değerlendirme yoktur. Koyduğu bir yasak yoktur. Mahkemeye giriş çıkışlara ilişkin İstanbul Valisi'nin aldığı bir karar kesinlikle yoktur. Olan şudur; Mahkeme duruşma salonuna kimlerin alınıp alınmayacağına ilişkin bir karar alıyor ve bunu Valiliğe de iletiyor, tedbirlerin alınmasını istiyor. Valiliğin yaptığı şey, mahkemenin bu talimatının gereğini yapmaktır. Zira mahkeme bir karar alıp bu kararı idare uygular eğer idare mahkemenin kararını uygulamazsa, kararında mahkemenin de bir anlamı işin doğrusu kalmaz. Valiliğin yaptığı yasal görevini yapmaktır, karara uymaktır. Yasak koymak değildir. Duruşma salonuna kimlerin gireceğine, girmeyeceğine karar vermek değildir. Bu noktada mahkemenin aldığı karara uymaktır. Ama maalesef CHP'nin Genel Başkanı sanki mahkeme salonuna kimin gireceğine, kimin girmeyeceğine İstanbul Valisi'nin karar verdiği şeklinde bir değerlendirme içerisinde oldu. Bu tamamiyle büyük bir çarpıtmadır. Sayın Valinin mahkemeden gelen bu talimat üzerine görevini yapması, kamuoyunu bilgilendirmesi, yarın oraya, salona alınmayacak kişilerin gidip duruşma kapısında mağdur olmaması, kaosa ve başka bir takım kargaşaya neden olmaması için tedbir alması kadar doğal bir şey olmaz."

İNSANLARI SOKAKLARA DÖKMEK KARARI DEĞİŞTİRMEZ

Silivri’de devam eden yargılama süreci hakkında CHP’nin tutumunu eleştiren Bozdağ, şöyle devam etti:

"Mahkeme orada kararını açıklayacak. Bu kararın temyizi mümkün ve orada Yargıtay değerlendirecek. Bunun aşamaları var. Hukuk içinde yargılamanın nasıl işleyeceği, nasıl sonuçlanacağı bellidir. Önemli olan hukuk içinde bunun işlemesidir. Ama sokakları terörize edersek, insanları sokaklara dökerek, orada kanunları çiğneyerek, etrafı yakıp yıkarak mahkemelerin karar değiştirmesini veyahut hukukun dışına insanların çıkmasını beklemek hukuk devletinde kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Herkes kanuna, nizama uyacak. Kanun ve nizam çerçevesinde vazifesini yapacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi mahkemelerin görevini yapamaz duruma getirmek için uğraşırsa, öyle sonuçlar ortaya çıkarmaya gayret ederse, bu anayasayı ve hukuku çiğnemek anlamına gelir. Hiç kimsenin anayasayı ve hukuku çiğneme hakkı yoktur. Hukuk ve anayasa, çiğneyenler karşısında hangi tedbirleri ön görüyorsa o tedbirler elbette alınır. Kanunsuzluğa, hukuksuzluğa hiçbir yerde izin verilmez,"

KILIÇDAROĞLU NE DEDİYSE TERSİ OLDU

CHP Genel Başkanı Kılaçdaroğlu’nun Japon gazetelerine verdiği demeci ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olamayacağı ifadelerini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Kılıçdaroğlu bugüne kadar ne dediyse hep tersi oldu. Yani seçim sandıkları hep Kılıçdaroğlu’nu yalanlıyor. Onun için Kılıçdaroğlu’nun tahminlerine itibar etmemek lazım. Bir liderin bütün tahminlerini sandıklar tekzip ediyorsa ,millet tekzip ediyorsa, onun tahminlerine, değerlendirmelerine sadece gülüp geçemek lazım. Zamanı gelince halk ona zaten yalanlama şeklinde sandıkta gereken cevabı mutlaka verecektir" diye konuştu.