Flaş! Polis Gezi Parkı'nı Kuşattı

Flaş! Polis Gezi Parkı'nı Kuşattı

Polis Gezi Parkı'nın etrafında güvenlik önlemleri alarak parkı tekrar kuşattı. Park içine giren 20 kişilik gruba polis müdahale etti.

Gezi Parkı eylemlerinde ölen insanlar için Gezi Parkı'nda bir anma etkinliği gerçekleştirilecek iddiasıyla polis Gezi Parkı çevresi ve Taksim Meydanı'nda önlem aldı. Polisin aldığı bu önlemlere rağmen parkta bir toplanma olmadı. Ayrıca polisin bu hareketliliği vatandaşları da meraklandırdı. Meraklanan vatandaşlar bu kez alanda kalabalık oluşturunca polis vatandaşlara birebir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Gezi Parkı eylemlerinde ölen insanlar için Gezi Parkı'nda bir anma etkinliği gerçekleştirilecek iddiasıyla polis Gezi Parkı çevresi ve Taksim Meydanı'nda önlem aldı. Polis Gezi Parkı'na gelen ve park içine gelerek Gezi'de hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını yere koyarak anma yapmak isteyen 20 kişilik gruba polis müdahalesi geldi. Vatandaşlar bir eylem yapmamasına ve slogan atmamasına rağmen polis vatandaşlara kalkanlarla müdahale etti.

MELDA ONUR'DAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da göstericilerin arasında polislerin müdahalesi arasında kaldı. Müdahale sonrası açıklama yapan Melda Onur Gezi Parkı'nın halka açık olan bir park olduğunu söyleyerek gelen kişilerin hiçbir slogan atmadan eylem yapmadan ölen arkadaşlarının fotoğraflarını yerlere koyarak sadece anma yaptıklarını söyledi. Onur, "Polise göre burası hassas bölgeymiş burada toplanılamazmış. Burası NATO üssü mü? Ben buraya dolmamı da yapıp getirir piknik yapar yerim. İktidarı korku dağları sarmış. Bir de bana siz gidin biz onları dağıtırız diyorlar. Pankart açıyorlarmış pankart değil ölen kişilerin fotoğrafları vardı insanlarda. Çok garip arkada bekleselerdi. İnsanlar dağılıp gidecekti. Anlamsız komik bir müdahale. Yazık!" diyerek müdahaleye tepki gösterdi. 



kaynak: cumhuriyet

Kaynak:Haber Kaynağı