Flaş!.. İddia "Türk subayları Suriye’ye müdahale için İsrail’de"

Flaş!.. İddia "Türk subayları Suriye’ye müdahale için İsrail’de"

Türkiye’de bir askeri heyetin, ABD’nin Suriye’ye yapacağı müdahale konusunda neler yapılacağını belirlemek amacıyla İsrail’e gittiği ve İsrail ordusuyla görüşmeler yaptığı iddia edildi

Türkiye’de bir askeri heyetin, ABD’nin Suriye’ye yapacağı müdahale konusunda neler yapılacağını belirlemek amacıyla İsrail’e gittiği ve İsrail ordusuyla görüşmeler yaptığı iddia edildi.

İran’ın yarı resmi haber ajanslarından Fars Haber Ajansı (FHA), Filistin El Minar dergisinin, Türkiye’den bir güvenlik heyetinin Suriye’ye saldırıyı görüşmek üzere Tel Aviv’e geldiğini açığa çıkardığını yazdı.

FHA’nın haberine göre; El-Minar dergisi, Türkiye’nin askeri ve güvenlik heyeti dört subaydan oluştuğunu ve geçen hafta içinde Tel Aviv’e geldiklerini ve İsrail ordusu yetkilileriyle temaslarda bulunduklarını belirtti. 

Dergi, Türk heyetin siyonist mevkidaşları ile Amerika’nın Suriye’ye muhtemel saldırısında iki tarafın nasıl ortak hareket edeceklerini ve Ankara’ya verilecek görevi tartıştıklarını yazdı. 

Dergi, halen İsrail güvenlik ve istihbarat subaylarının Türkiye topraklarında ve Suriye sınırına yakın bölgelerde Türk subaylarla işbirliği yaptığını belirtti.