Flaş!..Hesaplarınızı kontrol edin! Pes dedirten olay

Flaş!..Hesaplarınızı kontrol edin! Pes dedirten olay

Hesaplarınızı kontrol edin!

Banka, bir eliyle verdiğini diğer eliyle aldı
Diyarbakır'da görev yapan bir memur, Adana'daki bir banka şubesinden aldığı kredi için kesilen 325 liralık dosya masrafını tüketici hakem heyeti kararıyla geri aldı ancak diğer hesabını kontrol eden tüketici, bankanın kendisine ödediği paranın bu hesaptan kesildiğini fark etti.

Edinilen bilgiye göre, Yargıtay'ın bankaların kredi verirken dosya masrafı adı altında vatandaştan aldığı parayı iadesi yönünde içtihat oluşturması üzerine Diyarbakır'ın Hani ilçesinde görev yapan memur Türehan Serkan Kocaçiftçi de 2010 yılında Adana'daki bir banka şubesinden aldığı 40 bin lira tüketici kredisi için kesilen 325 lira dosya masrafını geri almak amacıyla Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu.

Hani Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti, Kocaçiftçi'yi haklı bularak bankadan paranın iadesini istedi. Ancak banka, karara itiraz ederek dosyayı Hani Asliye Hukuk Mahkemesi'ne taşıdı.

Mahkemenin icra kararı üzerine parayı ödemek zorunda kalan banka, Kocaçiftçi'ye 325 lirayı ödedi. Kocaçiftçi parayı aldığı için sevinirken, hesaplarını kontrol için bankanın ATM'sine gittiğinde ise şoke oldu. Çünkü kredi kullandığı hesabına 325 lira yatırılmış ancak başka bir kredili mevduat hesabından 380 lira kesilmişti. Bankanın Diyarbakır'daki şubesinden hesabındaki hareketlilik ile ilgili bilgi isteyen vatandaşa icra masrafları için başka bir bankaya yapılan 35 lirası EFT olmak üzere 380 lira çekildiği söylendi.


Paranın bilgisi dışında harcandığını belirterek dekont isteyen Kocaçiftçi'den banka personeli 12 lira ekstre ücreti istedi. Paranın iadesi için yeniden Hani Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetine başvuran Türehan Serkan Kocaçiftçi, Hani Cumhuriyet Başsavcılığı'na usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle banka hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç yerinin Adana olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararı veren Hani Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.