FLAŞ HABER! OBAMA'NIN GÖZÜNDEKİ ERDOĞAN İMAJI!

FLAŞ HABER! OBAMA'NIN GÖZÜNDEKİ ERDOĞAN İMAJI!

Amerika’nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü uzmanlarından Ömer Taşpınar önemli açıklamalarda bulundu.

— Amerika’nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü uzmanlarından Ömer Taşpınar, IŞİD terör örgütünün ilerlemesiyle başlayan ve Irak’ta son günlerde artan şiddet olaylarını ve Erdoğan'ın Obama gözündeki imajını Amerika’nın Sesi sitesine değerlendirdi.

“Erdoğan, Washington’da Putin, Berlusconi ve Chavez’e benzetiliyor”

Ömer Taşpınar, Washington’da Başbakan Erdoğan’ın imajının değiştiğini, Amerika’nın daha olumsuz bir değerlendirme içine girdiğini de söylüyor: “Obama’nın gözünde Erdoğan’ın imajı oldukça negatifleşti. Gerek içerdeki demokratikleşmeyle ilgili sorunlar, gerek Gezi sürecinde ve sonrasında anti Amerikan söylem, Amerikan büyükelçisine karşı kullanılan dil, bütün bunlar Obama’yı zorladı. İsrail’le normalleşmenin bu kadar gecikmesi de.

Erdoğan’ın Washington’da imajı, eski, bundan üç yıl önceki Erdoğan gibi değil. Hatta birçok insan Erdoğan’ı üç lidere benzetmeye başladı. Putin, hep duyduğumuz, Berlusconi, çünkü yolsuzluklar ve biraz da Chavez. Bu üçü arasında bir isim olarak görülüyor. Dolayısıyla Amerika Başkanı açısından aynı kare içinde görünmek çok da mantıklı gelmiyor Obama’ya.”

Kaynak:Haber Kaynağı