Flaş Haber; Boston Bombacıları Türkiye'den Gitmiş

Flaş Haber; Boston Bombacıları Türkiye'den Gitmiş

Boston'a saldıranlar Çeçen

BOSTON'A SALDIRANLAR TÜRKİYE'DEN GİTMİŞ

ABD Boston'da gerçekleştirilen saldırıyı düzenleyenlerin iki Çeçen kardeş olduğu ve Türkiye üzerinden Amerikaya giriş yaptıkları haberleri gelmeye başladı. BBC'de verilen bir haberde bu kişilerin fotoğraflarını basına dağıttı. Bu haberler doğru çıkarsa ABD ve Türk ilişkilerinde Amerikan kamuoyunda bir kuşku doğacağı da gelen haberler arasında.

İKİ ZANLI ÇEÇEN
 
ABD'de Boston maratonu saldırısını düzenleyen iki zanlının Çeçen kardeşler olduğu haberleri geliyor.
Amerikan basını bu kardeşlerin ülkeye Türkiye üzerinden giriş yaptığını, hatta bir süre Türkiye'de yaşadıklarını öne sürüyor.
 
Ancak bu bilgiler polis tarafından resmen doğrulanmış değil.
Zanlılardan biri bu sabahki operasyonda öldürülürken, daha genç olduğu bildirilen ikinci kişiyi polis şu anda Watertown bölgesinde ev ev arıyor.
Operasyon dolayısıyla kentte tüm kamu taşımacılığı durduruldu, özel otoların giriş çıkışı yasaklandı.
Çok sayıda okul da tatil edilirken, iş yerlerinin kapatılmakta olduğu belirtiliyor.

OPERASYON GECE YARISI BAŞLADI

Operasyon, ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Massachusets Institute of Technology'nin kampüsünde meydana gelen bir çatışmada bir polisin ölmesi ardından başladı ve Boston'un 10 km uzağındaki Watertown kasabasında araba takibi ve silahlı çatışmaya dönüştü.
Polis, Boston maratonu saldırıları zanlısı olarak ilan edilen ve tıklayın FBI'ın dağıttığı ilanda başında beyaz beyzbol şapkası bulunan kişinin firarda olduğunu duyurdu.
Polis, iki kişinin perşembe akşamı kampüste bir polisi öldürdükten sonra bir otomobili gasp edip, aracın sahibini de beraberlerinde götürerek bölgeden uzaklaştıklarını söylüyor.
Sürücünün daha sonra herhangi bir zarar görmeden serbest bırakıldığı açıklandı.

POLİSLE ÇATIŞMAYA GİRDİLER

Ancak saldırganların sonra Watertown kasabasında polisle çatışmaya girdikleri, güvenlik güçlerine patlayıcı maddeler ve silahlarla saldırdıkları öne sürüldü.
Polis, zanlılardan birinin silahla yaralandığını, daha sonra da kurtarılamadığını kaydederken, çatışma sırasında bir polisin de yaralandığı açıklandı.
Emniyet yetkilileri, şimdi ''iki numaraları zanlı'' olarak niteledikleri beyaz beyzbol şapkalı kişiyi aradıklarını söylüyor.