Flaş gelişme; İşte Binali Yıldırım'ın yeni görevi

Flaş gelişme; İşte Binali Yıldırım'ın yeni görevi

AKP'de son dönemde en çok merak edilen konulardan biri daha netleşmeye başladı. İşte Binali Yıldırım'ın yeni görevi

Neredeyse 5 yıldır süren Başkanlık tartışmalarında bir gelişme daha yaşandı. Referandum sonrası başbakanlık kurumunun ortadan kadlrılmasından sonra bartili Cumhurbaşkanlığı dönemi fiilen başlayacak olması Binali Yıldırım ne görev alacak sorularını akla getirmişti. 

BİR ÇOK İDDİA

Ortaya atılan bir çok iddialardan biri Yıldırım,2ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapılmasıydı. Ancak seçimlere daha 2 yıla yakın bir süre olması ayrı bir sorundu. 
ERDOĞAN'IN PARTİ YARDIMCISI OLUYOR

Bu konuda 1 saat önce meydana gelen bir gelişme ile AKP'nin genel başkan koltuğuna oturacak Erdoğan'ın yardımcısı posizyonunda bir görev yaratılarak Binali Yıldırım'ın o koltuğa oturtulacağı planı prtaya çıktı

21 Mayıs'ta yapılacak kongrede genel başkanlığı Erdoğan'a devredecek olan Başbakan Binali Yıldırım, Genel Başkan Vekili olarak görev yapacak.

SADECE ADI DEĞİŞMİŞ OLACAK

AKP'de 21 Mayıs'taki kongrede yapılacak tüzük değişikliği ile genel başkan vekilliği getirilecek.

Başbakan Yıldırım, kongre sonrasında Genel Başkan Vekili olarak görev yapacak.

BU ÇÖZÜM HANGİ ANLAMA GELİYOR

Bu gelişmenin şifreleri ne soruları ortaya çıktı. Kulislerde yapılan yorumlarda Binali Yıldırım'ın ülke yönetiminde görev almayacağı, ancak Erdoğan'ın en çok güvendiği isimlerden biri olması nedeniyle partide önemli bir konumda bulunarak, sarayın gözü kulağı olacağı ileri sürülüyor. 

İlgili Haberler