Flaş..Flaşh  İsrail Suriyeyi Vurdu

Flaş..Flaşh İsrail Suriyeyi Vurdu

İsrail savaş uçaklarının Şam yakınlarında bir askeri bölgeyi bombaladığı bildirildi.

SON DAKİKA/ İsrail jetleri Şam'da askeri bölgeyi vurdu
 
İsrail savaş uçaklarının Şam yakınlarında bir askeri bölgeyi bombaladığı bildirildi.
30 Ocak 2013 Çarşamba 
 
 
ŞAM- Suriye devlet ajansı, İsrail savaş uçaklarının Şam yakınlarında bir askeri bölgeyi vurduğunu duyurdu. Bu gelişmeden daha önce de İsrail jetlerinin Lübnan-Suriye sınırında bir askeri konvoyu vurduğu açıklanmıştı.
 
 
İsmi güvenlik sebebiyle açıklanmayan batılı bir diplomat ve İsrailli bir askeri yetkilinin verdiği bilgilere göre İsrail ordusu Salı gecesi Suriye sınırındaki bir hedefe saldırı düzenledi. Savaş uçakları tarafından yok edildiği bildirilen hedefin ne olduğu konusunda detaylı bir açıklama verilmedi.
 
Lübnan hükümeti Çarşamba günü yayınladığı bildiride hava sahalarında yoğun bir İsrail varlığı olduğunu açıklamıştı.
 
İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, Pazar günü yaptığı açıklamada Suriye'de bulunan kimyasal silahlar hakkındaki endişeler artmaya başlarsa İsrail'in bu duruma müdahale edeceğini belirtmişti. Salı günü konuyla ilgili yapılan açıklamalarda ise Hizbullah'ın kimyasal silahları ele geçirmesinden çekinildiğinin altı çizilmişti.
 
İsrail'in Haaretz gazetesine konuşan Batılı diplomatik kaynaklara göre, İsrail Hava Kuvvetleri Suriye-Lübnan sınırındaki bir hedefi vurdu.
 
Lübnanlı yetkililer son 24 saat içinde İsrail hava kuvvetlerine ait 12 savaş uçağının Lübnan’ın güneyinde sortiler yaparak hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı. Açıklamadan kısa bir süre sonra İsrail jetlerinin Suriye-Lübnan sınırının Suriye tarafında bir hedefi vurduğu yönünde iddialar ortaya atıldı. Söz konusu hedefin Suriye'den gelen bir konvoy olduğu belirtiliyor.
 
Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada sortilerin sonuncusunun yerel saatle bugün sabaha karşı 02.00’de gerçekleştirildiği belirtildi.
 
Dört savaş uçağının ülkenin güneyindeki Nakura kasabasının üzerinden uçtuğu ve Lübnan hava sahasından ayrıldığı belirtildi.
 
Dün de sekiz başka savaş uçağı tarafından benzer uçuşlar gerçekleştirildiği ifade edildi.
 
"BİR HEDEF VURULDU"
 
İsrail’den konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi.
 
Ancak Batılı bir diplomat ve güvenlik kaynağı, İsrail güçlerinin dün gece Suriye-Lübnan sınırının Suriye tarafında bir hedefi vurduğunu öne sürdü.
 
Adlarının açıklanmasını istemeyen kaynaklar vurulan hedefin ne olduğu ya da saldırının tam yeri konusunda bir açıklama yapmadı.
 
Kaynaklardan biri, “Sınır bölgesinde bir hedefin isabet aldığı kesin” diye konuştu.
 
"KONVOYU HAVAYA UÇURDULAR"
 
AFP’ye konuşan ve adlarının açıklanmasını istemeyen güvenlik kaynakları ise İsrail uçaklarının Suriye’den gelen bir silah konvoyu vurduğunu belirtti.
 
Bir kaynak, “İsrail Hava Kuvvetleri Suriye’den Lübnan’a geçen bir konvoyu havaya uçurdu” derken saldırının tam yerini ya da konvoyun ne taşıdığını söylemedi.
 
İsrail ordusu ise iddialar hakkında bir yorum yapmadı.