Flaş!..Ergenekon açıklamasında ilginç değişiklik

Flaş!..Ergenekon açıklamasında ilginç değişiklik

AÇIKLAMA NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ ?



Genelkurmay Başkanlığı, Ergenekon Davasında verilen kararlarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama bir süre sonra yenilerek tekrar yayınlandı. Açıklamada, 'Yıllarca birlikte görev yaptığımız silah arkadaşlarımızın ve değerli ailelerinin yaşadıkları üzüntüyü derinden hissetmekte ve paylaşmaktayız' denildi.


Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Kamuoyunda 'Ergenekon Davası' olarak isimlendirilen davada İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesince bazı muvazzaf ve emekli TSK personeli hakkında mahkûmiyet kararı verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, Hukuk Devleti olmanın erdemliliği ve Yüce Milletimize karşı olan sorumluluğumuz dikkate alınarak, TSK mensupları ile ilgili soruşturma ve kovuşturmalar yakından takip edilmekle birlikte sabır, metanet, soğukkanlılık ve aklıselimle hareket edilerek yanlış anlaşılmalardan daima kaçınılmaktadır.

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANIYORUZ"

Yıllarca birlikte görev yaptığımız silah arkadaşlarımızın ve değerli ailelerinin yaşadıkları üzüntüyü derinden hissetmekte ve paylaşmaktayız. TSK olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, hukukun üstünlüğüne saygının gereği olarak, adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamanın hakkaniyete uygun, kesin bir hükümle neticeleneceğine inanmaktayız." 

GENELKURMAY'DAN DÜZELTME

Genelkurmay bu açıklamayı internet sitesinde yayınladıktan bir süre sonra düzeltmeye giderek yenisini yayınladı. O açıklamada yukarıdaki kırmızı ve altı çizili bölüm kaldırıldı.

İŞTE YENİ AÇIKLAMA

1. Kamuoyunda “Ergenekon Davası” olarak isimlendirilen davada İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesince bazı muvazzaf ve emekli TSK personeli hakkında mahkûmiyet kararı verilmiştir.

2. TSK mensupları ile ilgili soruşturma ve kovuşturmalar yakından takip edilmekle birlikte sabır, metanet, soğukkanlılık ve aklıselimle hareket edilerek yanlış anlaşılmalardan daima kaçınılmaktadır.

3. Yıllarca birlikte görev yaptığımız silah arkadaşlarımızın ve değerli ailelerinin yaşadıkları üzüntüyü derinden hissetmekte ve paylaşmaktayız.

4. TSK olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, hukukun üstünlüğüne saygının gereği olarak, adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamanın hakkaniyete uygun, kesin bir hükümle neticeleneceğine inanmaktayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

ÖNCEKİ AÇIKLAMAYA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ