FLAŞ... BREZİLYA'DA BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ SİYASİ SKANDAL

FLAŞ... BREZİLYA'DA BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ SİYASİ SKANDAL

Ortalık karıştı, soruşturma sürüyor

Brezilya’da, Wikipedia’daki bazı önemli gazeteci ve politikacıların profil sayfalarının, geçtiğimiz yıl Başkanlık Sarayı'na bağlı internet ağı üzerinden kasıtlı olarak değiştirildiği öğrenildi.

Bir gazetecinin, söz konusu değişikliği yapan IP adreslerini yayınlaması üzerine gündeme gelen olay hakkında açıklama yapan Başkanlık Sarayı, konunun araştırılacağını ve elde edilen bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, böyle bir uygulamanın kabul edilemez olduğunu ve sorumluların bulunması için derhal bir araştırma komisyonu oluşturulduğunu duyurdu.

Hükümete muhalefet eden bazı gazeteci ve bakanlar hakkında, Wikipedia sayfalarına olumsuz bilgi ve şahısları karalayan ifadelerin girildiği iddası, polis tarafından da araştırılıyor. Elde edilen ilk veriler, bilgilerin kablosuz ağa bağlanan mobil bir aygıt aracılığıyla değiştirildiğini gösteriyor.

Wikipedia’dan yapılan açıklamada ise; sanal ansiklopedi uygulamasında, topluma açık bilgilerin isteyen herkes tarafından değiştirilebileceği; ancak doğruluk ve tarafsızlığından şüphe duyulan bilgilerde, ekranda kullanıcıların görebileceği bir uyarıya yer verildiği, bunun da sorumluluğu ortadan kaldırdığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı