FLAŞ; BAŞBAKAN VE GENELKURMAY BAŞKANI BİRLİKTE AÇIKLAMA YAPIYOR

FLAŞ; BAŞBAKAN VE GENELKURMAY BAŞKANI BİRLİKTE AÇIKLAMA YAPIYOR

Hele hele köprüyü kesen, binalara girmeye çalışan, tankların önüne yatan, canını bu uğurda veren şehitlerimizi bu büyük millet asla ve asla unutmayacaktır.

İşte Binali Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları;

Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyor, milletimizle beraber büyük bir belayı Allah’a şükür defettik.

Tabii sevindirici olan, bu kalkışma TSK’nın emir komuta hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil. Silahlı Kuvvetler içindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır.

Bu vesileyle vatanını milletini seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen değerli komutanlarımızı, subaylarımızı tebrik ediyorum.

Aziz vatandaşlarım bu yaşadığımız olay, bir şeyi ortaya koymuştur. Türk milletinin demokrasi konusunda ne kadar engin bir tecrübeye sahip olduğunu, demokrasinin ve milli iradenin ne kadar ülkemizin bağımsızlığı için ne kadar önemli olduğunu bütün dünya gördü.

Hele hele köprüyü kesen, binalara girmeye çalışan, tankların önüne yatan, canını bu uğurda veren şehitlerimizi bu büyük millet asla ve asla unutmayacaktır.

Bu paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Müstahak oldukları her türlü cezayı göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir. Vu bu büyük basiret Türkiye’de demokrasinin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir.

Bu devletin vatandaşları üzerine ateş açanlar, PKK terör örgütünden daha aşağılık bir örgüttür.
Toplam 161 şehidimiz mevcuttur. 1440 yaralımız vardır.

Bu aşağılık kalkışmaya karışan şu ana kadar 2839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır. Üst düzey rütbeliler de mevcuttur.

Demokrasi bayramımız 15 Temmuz milletimize hayırlı olsun diyorum. Milletimizin işini gücünü bıraktıktan sonra tekrar meydanlara akmasını diliyorum. Parti genel başkanlarının bu olayda gösterdiği basiretten dolayı tekrar teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanımızın Genel Sekreteri (Fatih Kasırga) evine gitmek üzeredir.
İşin omurgasını, beynini oluşturan bütün isimler alınmıştır. Kontrol altındadır. Bu bir müşterek çalışmanın ürünüdür.

Kolluk kuvvetleri savcılarımızla çok güzel bir koordinasyon içinde çalışmıştır. Bu darbe girişimine yeltenenler hakkında gerekli işlemlerini yapan tüm savcılarımıza bu vesileyle teşekkür ediyorum.
Girişime kalkışanların rütbesi ne olursa olsun haindir.

Giden mal geri gelir ama giden canlar geri gelmez, ciğerimiz yakan şehitlerimizdir.

Basın mensuplarına geçmiş olsun. Olayın stresiyle bazı yanlışlar yaşanmış olabilir. Bunun için biz sizden özür diliyoruz.

Tek tesellimiz, alçakların başaramamasıdır ve hak ettikleri cezayı alacak olmalarıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı