FLAŞ AÇIKLAMA: ZAFER GAZZE’NİNDİR!

FLAŞ AÇIKLAMA: ZAFER GAZZE’NİNDİR!

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Kudüs Günü konuşmasında iddalı açıklamalar yaptı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in Gazze’deki saldırılarıyla ilgili “Bugün 18. gün ve düşman hiç bir hedefine ulaşamadı, zafer Gazze’nindir” dedi. Hizbullah lideri, İsrail’in tek hedefinin Hamas olmadığını belirterek, “Hedef Gazze ve dışında, direnişin uğruna mücadele ettiği her şeydir” dedi.

Al Jazeera türk’ün haberine göre; Nasrallah, uzun bir aradan sonra ilk kez canlı yayımlanan Kudüs Günü konuşmasında, İsrail’in kaçırılan ve cesetleri bulunan üç Yahudi genci, Gazze’ye saldırmak için bir bahane olarak kullandığını öne sürdü.

Nasrallah, “İsrail, direnişi 6 ya da 12 saatte bitireceklerini söylüyordu. Bugün kaçıncı gündeyiz? 18. gün ve düşman tek bir hedefine bile ulaşabilmiş değil. Bütün dünyaya sesleniyorum, Gazze’de direniş kazanmıştır” dedi.

Hizbullah lideri, İsrail’in tek hedefinin Hamas olmadığını belirterek, “Hedef Gazze ve dışında, direnişin uğruna mücadele ettiği her şeydir” dedi.

Nasrallah ayrıca “Düşman, komplolar kurarak Filistin davasını dikkatimizden kaçırmak istedi, Gazze katledilirken bazı Arap ülkelerindeki halklar, kendi günlük yaşamlarıyla ve ekonomik sorunlarıyla ilgilenir oldular. İslam dünyasına farklı kavgalar çatışmalar dayatıldı. Öyle hale geldi ki, Filistin ve Filistinli diye bir şey onları ilgilendirmez hale geldi. Böylelikle bize asıl kavga sebebimizi unutturmak istediler” ifadelerini kullandı.

Gazze'deki katliamla ilgili bazı Arap ülkelerinin ortaya koyduğu tavrı da eleştiren Nasrallah, "Eminim ki bazı Arap liderler Netanyahu'yu arayıp 'saldırmaya devam et' diyorlardır" ifadelerini kullandı.

Ateşkes girişimleri sürerken, İsrail'in Gazze saldırılarında ölü sayısı 833'e yükseldi. Dünya Sağlık Örgütü, 5 bini geçen yaralının tahliye edilebilmesi amacıyla, insani koridor açılması çağrısı yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı