Flas; ABD'de Bir Patlama Daha

Flas; ABD'de Bir Patlama Daha

Gübre Fabrikasında Korkunç Patlama

AMERİKA BİR PATLAMA İLE DAHA SARSILDI 

ABD'yi sarsan ikinci patlama

ABD, Boston Maratonu’na düzenlenen bombalı saldırı ve hem bazı senatörler hem de Başkan Barack Obama’ya gönderilen zehirli mektupların ardından, bu kez de Texas eyaletine bağlı Waco kentinde, bir gübre fabrikasında meydana gelen patlamayla sarsıldı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde bir gübre fabrikasında meydana gelen şiddetli patlamada onlarca kişinin yaralandığı, henüz belirlenemeyen sayıda insanın öldüğü bildiriliyor.
Olay yerine, itfaiye ve ambulanslarla birlikte altı helikopterin de gönderildiği belirtiliyor.

2700 NUFUSLU KASABA TAHLİYE EDİLDİ

Patlama ve yangın, çevredeki yerleşim alanlarında birçok ev ve binanın tahrip olmasına yolaçtı. Bazı evler hala yanıyor.
Waco'nun 32 km. kuzeyindeki 2700 nüfuslu West yöresinde bulunan West Fertilizer isimli gübre fabrikasında, yerel saat ile 19.50'de meydana gelen patlamaya neyin yolaçtığı henüz belirlenebilmiş değil.
 
Patlama sırasında bazı binalarda mahsur kalanlar olduğu ve bazı itfaiye görevlilerinin de kayıp olduğu bildiriliyor. Bölgedeki bir bakımevinde bulunan 100'ü aşkın kişinin kurtarıldığı öğrenildi.

KWTX-TV'ye bilgi veren bir kişi, 20 kilometre uzaklıktan art arda birkaç patlama ses duyduğunu söyledi.
Teksas Kamu Güvenliği Dairesi'nden Dean Wilson, çok büyük bir tahribatla karşılaştıklarını ve ev ev dolaşarak yaralı olup olmadığını araştırdıklarını açıkladı.

West kasabasının yarısının tahliye edildiğini belirten Wilson, yangının hala devam ettiğini ve yeni patlamalar olmasından korkulduğu için itfaiye ekiplerinin patlama alanından uzak tutulduğunu söyledi.