FİRUZAĞA SALDIRISINDA FLAŞ GELİŞME

FİRUZAĞA SALDIRISINDA FLAŞ GELİŞME

BEYOĞLU, Firuzağa'da yaşanan saldırı olayı faillerinden bir kişi eminyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken beyaz eşya firmasında teknik servis elemanı olan D.B. ve servis şoförü S.T.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Beyoğlu, Firuzağa'da plakçıda düzenlenen müzik etkinliğine saldırı olayına ilişkin 3 kişi akşam saatlerinde gözaltına alındı.

 

3 kişi sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir kişi eminyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken beyaz eşya firmasında teknik servis elemanı olan D.B. ve servis şoförü S.T.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

O DA GÖZALTINDA 

Bu arada D.B.'nin olay anında çekilen amatör görüntülerde plakçıya girip bazı kişileri darp ederek dışarı çıkaran beyaz tişörtlü kişi olduğu öğrenildi. 

Olay Beyoğlu Firuzağa Mahallesi, Bostanbaşı Caddesi'nde bulunan Velvet Indieground Records adlı plakçıda önceki akşam saat 21.00 sıralarında meydana gelmiş, Dünyaca ünlü 'Radiohead' grubunun internetten canlı yayınladığı konseri dinlemek için bir araya gelenler, biranda içeri giren yaklaşık 20 kişilik bir grubun saldırısına uğramış saldırıda 1 kişi başından yaralanmıştı.

POLİS DÜN GECE MÜDAHALE ETTİ

Öte yandan, Firuzağa'da yaşanan saldırı olayını protesto etmek Firuzağa Meydanı'nda toplanan 300 gruba polis müdahale etti.

PLAKÇIYA SALDIRI SIRASINDA POLİS YOKTU

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla dün akşam Firuzağa'da yapılan saldırıyı protesto etmek isteyen bir grup Firuzağa meydanı'nda toplandı.

BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU GÜNLERİ GERİ GELDİ

Grubun slogan atması üzerine polis uyarılarda bulunarak grubun dağılmasını istedi. Grubun dağılmaması üzerine polis gruba TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti.

Grup ara sokaklara dağıldı. Grup daha sonra tekrar meydana toplandı. sloganların devam etmesi üzerine polis bu kez gaz bombasıyla müdahale etti.FİRUZAĞA'DA POLİS MÜDAHALESİ

Etraftaki kafe ve restoranlardaki birçok vatandaş da gazdan etkilendi. Grup müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Bir süre meydanda bekleyen polis daha sonra oradan ayrıldı.

FİRUZAĞA'DA POLİS MÜDAHALESİ

Kaynak:Haber Kaynağı