Fırtına Hayatı Felç Etti !

Fırtına Hayatı Felç Etti !

Bir çok ilde çatılar uçtu, direkler devrildi,tekneler battı. Bursa İnegöl'de ise lodos yine can aldı.

FIRTINA ALT ÜST ETTİ

Türkiye'de iki gündür süren olumsuz hava şartları yurdun büyük bir kesiminde etkili oldu. Bir çok ilde çatılar uçtu, direkler devrildi,tekneler battı. Bursa İnegöl'de ise lodos yine can aldı.


İNEGÖL'DE KÖMÜR SOBASI CAN ALDI
 
 BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 20 yaşındaki Bünyamin Taşdemir yaşamını yitirdi, babası, annesi ve ağabeyi ise hastanede tedavi altına alındı.
 
İnegöl'ün Turgutalp Mahallesi Keskin Sokak'ta oturan emekli işçi 55 yaşındaki Zekeriya Taşdemir, ev kadını eşi 58 yaşındaki Cemile Taşdemir ve oğulları 23 yaşındaki Okan ve Bünyamin Taşdemir, dün gece kömür sobasını yaktıktan sonra uyudu. Bölgede etkili olan şiddetli lodos nedeniyle bacadan çıkmayan karbonmonoksit gazının odaya sızması sonucu, Taşdemir Ailesi zehirlendi. Olay, sabah saatlerinde aynı binanın alt katında oturan kızlarının annesini ziyaret etmek istemesi sonucu ortaya çıktı. Zili çalmasına rağmen kapı açılmayınca bu kez yanındaki anahtarla eve giren kızları, annesi, babası ve kardeşinin zehirlendiğini görüp 112 Acil Servis'ten yardım istedi. 
 
Eve gelen sağlık ekipleri, Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra ailesinin yanında kalan Bünyamin Taşdemir'in öldüğünü, annesi ve babasının ise durumunun ağır olduğunu gördü. İlk müdahaleleri evde yapılan Cemile ve Zekeriya Taşdemir çifti ile büyük oğulları Okan daha sonra ambulans ile İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 
İSTANBUL'DA  FIRTINA TEKNELERİ BATIRDI
 
 İstanbul'da gece boyunca etkili olan şiddetli fırtına Tuzla'da tekneleri batırdı. 
 
İstanbul'da fırtınanın verdiği zararlar gün ağarınca ortaya çıktı. Tuzla'da bir balıkçı batan teknesini kurtarmak için dalgıç kıyafetiyle suya girdi. Balıkçı, başka bir tekneye halatla bağladığı teknesini kıyıya çıkarmaya çalıştı. Neredeyse tamamı suya gömülü olan teknesini kurtarmaya çalışan balıkçı uzun uğraşlar verdi ve sonucunda teknesini barınağa kadar çekmeyi başardı.
 
Bazı teknelerin de fırtına yüzünden kayalıklara çarparak parçalandığı görüldü. 

 
SİVAS'TA ŞİDDETLİ RÜZGAR DİREKLERİ DEVİRDİ, ÇATILARI UÇURDU


SİVAS'ta sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan şiddetli rüzgar aydınlatma direklerini devirdi, çatıları uçurdu.
 
İl merkezinde sabah erken saatlerden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar Sivas'ta hayatı olumsuz etkiledi. Sivas-Kayseri karayolu üzerinde bulunan iki aydınlatma direği yerinden çıkarak yol üzerine devrildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak araç sürücülerini uyardı. Bu arada şiddetli rüzgar il merkezinde bazı evlerin ve apartmanların çatılarının uçmasına neden oldu. Rüzgar nedeniyle tehlike yaratan çatı saclarına da Sivas Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.
 
ÇATI UÇMASIN DİYE İPLE BAĞLADILAR
 
Yenişehir Mahallesi'nde tek katlı bir evin rüzgar nedeniyle zarar gören çatısına müdahale için gelen itfaiye ekiplerinin çatının uçmaması için sacları ip ile evin pencere demirine bağlamaları dikkat çekti. Rüzgarın bir süre daha etkili olacağı belirtilirken, vatandaşlar dikkatli olmaları için uyarıldı. Bu arada Meteoroloji, yarın da il genelinde ani kar erimeleri ve buna bağlı su taşkınları konusunda uyarıda bulundu.
 
YOZGAT’TA ŞİDDETLİ RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU
 
YOZGAT'ta etkili olan şiddetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı binaların çatılarından kopan parçalar çevreye saçılırken, şans eseri yaralanan olmadı.
 
Yozgat kent merkezinde dün gece başlayan şiddetli rüzgar nedeniyle binaların çatıları hasar gördü. Çatılardan kopan parçalar nedeniyle birçok kişi evlerinden dışarı çıkamadı. Çapanoğlu Mahallesi'nde bulunan konteyner doğalgaz abone bürosu şiddetli rüzgar nedeniyle bulunduğu yerden koparak ters döndü. Sosyal konutlarda oturan mahalle sakinleri, TOKİ tarafından yapılan bir artı bir konutların çatılarında hasar meydana geldiğini belirterek, "Burası dar gelirli ve özürlülerin oturduğu bir yer. Bizler doğalgaz ve elektrik faturalarını ödeyemezken bu çatı masrafını nasıl karşılayacağız? Bu binalar TOKİ tarafından yeni yaptırıldı ve çatımız bu hale geldi. Gece başlayan şiddetli rüzgar nedeniyle çatı bir anda uçtu. Sabah çocuklarımızı okula gönderemedik. Çatıdan hala parçalar kopuyor ve binadan dışarı çıkamıyoruz. Herhangi bir tedbirde alınmadı" dedi.
 
Şiddetli rüzgar nedeniyle onlarca binanın çatısında hasar oluştu. Çatılardan kopan malzemeler geniş bir alana yayılırken izolasyon malzemeleri havada uçuştu.

BURDUR'DA FIRTINA NEDENİYLE ÜNİVERSİTEDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ
 
 BURDUR'da, gece yarısından itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde eğitime bugün ara verildi. Pek çok yön tabelasını deviren rüzgar, ağaçları kökünden söktü.
 
Burdur'da dün gece yarısı etkili olmaya başlayan rüzgar, sabah saatlerinde şiddetini arttırdı. Hızı saatte 90 kilometreyi bulan fırtına; birçok reklam panosu, trafik lambası ve çatılardaki anten ve kiremitleri uçurdu. Tugay Kavşağı'nda Burdur- Fethiye- Denizli yön levhasını da deviren rüzgar, Cumhuriyet Parkı'ndaki ağaçları kökünden sökerek maddi hasara neden oldu. Yaşamı olumsuz etkileyen rüzgardan dolayı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi'nde eğitime bir gün ara verildi.