Fırtına Çanakkale,Antalya ve Kayseri'yi Feci Vurdu

Fırtına Çanakkale,Antalya ve Kayseri'yi Feci Vurdu

Fırtına Çanakkale,Antalya ve Kayseri'yi Feci Vurdu

 
Antalya'da dünden bu yana etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına, kent merkezinde yaşamı olumsuz etkiledi, ağaçlar devrildi ve çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. 
 
 
 Saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtınanın devirdiği reklam panoları, otomobilleri hurdaya çevirdi. Konyaaltı Sahili, derelerden gelen çamur suyu nedeniyle kızıl renge büründü.
 
Antalya'da dün sabah başlayan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen sağanak yağış ve şiddetli lodos, gündelik yaşamı durma noktasına getirdi. Aşırı yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı, insanlar araçlarıyla yollarda mahsur kaldı. Fırtına, ağaçları kökünden söktü. Yol kenarlarındaki reklam panoları, fırtınaya dayanamayarak devrildi. Reklam panolarının altında kalan otomobillerde maddi hasar oluştu. Boyu 5 metreyi bulan reklam panosunun altında kalan 07 AE 363 plakalı otomobil hurdaya döndü. Kazanın sabaha karşı olması, can kaybını önledi. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili, derelerden gelen çamur suyu nedeniyle kızıl renge büründü. Yüksekliği 4 metreyi bulan dalgalar kumsalı dövdü.
 
İŞYERİ SAHİPLERİ ŞAŞKIN
 
Konyaaltı Caddesi üzerindeki döner restoranının sahibi Mustafa Kasoğlu, "Saniyeler içinde oldu. Bir anda bir rüzgar geldi tabelaları masaları uçurdu, kırdı, döktü gitti. Allah kimsenin başına böyle bir afet vermesin" dedi.
 
Reklam tabelası yerinden sökülerek marketinin önüne düşen Arif Afşin ise "Biz burada değildik. Gece olmuş. Geldiğimizde dükkanımın önünde kocaman tabelaları görünce neye uğradığımı şaşırdım. Seyyar çatı binaya takılı olduğu yerden koparak düşmüş" diye konuştu.
 
85 KİLOGRAM YAĞIŞ
 
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, son 24 saat içinde kent merkezine 85 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Rüzgarın hızının saatte 90 kilometreye kadar çıktığını belirten Duman, "Mevsim normallerinde bir yağış sistemi. Ara ara dolu yağışı da bu sistem içinde ve normal" dedi. Duman, cuma günü şiddetli yağış ve fırtına uyarısını yaptıklarını hatırlattı. Duman, "Sağanak ve fırtına öğleden sonra şiddetini yitirecek ve doğu ilçelerine doğru kayacak" diyerek Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçeleri için uyarıda bulundu. Son 24 saat içinde metrekareye Aksu'da 39, Kemer'de 49, Marmaris'de 26, Muğla'da 41 kilogram yağış düştüğüne belirten Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Duman, pazartesi günü yağışların ara vereceğini ve çarşamba gününden itibaren yine bölgede etkili olmasının tahmin edildiğini söyledi.
 
ALARM DURUMU SÜRÜYOR
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Emin Pehlivan, 30 itfaiye ekibinin 70 personeliyle olaylara müdahale ettiğini, ASAT, Fen İşleri ve Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı 300 kişilik ekibinde 'teyakkuz' halinde bekletildiğini söyledi. Kent merkezi, ağaç devrilmesi, yolda mahsur kalma ve zemin kattaki iş ve meskenlerin su basmasıyla ilgili 54 olayın yaşandığını belirten Daire Başkanı Pehlivan, "Dün geceden beri etkili olan fırtına ve yağış nedeniyle 10 ağaç devrildi. 39 su baskını ihbarı aldık ve müdahale ettik. Farklı bölgelerde 3 araçta toplam 7 kişi mahsur kaldı ve ekiplerimiz tarafından kurtarıldı" dedi.

İLGİLİ FOTO GALERİ İÇİN
          TIKLAYINIZ
 
ÇANAKKALE'DE TEKNELER BATTI
 
Çanakkale'de fırtına tekneleri batırdı
Çanakkale'de son günlerde etkili olan lodos fırtınası ve sağanak yağış, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. 
 
 Aşırı yağışlar nedeniyle Kepez Deresi taştı, lodosta 8 tekne battı.
 
Çanakkale'de sağanak yağış kent merkezi ve bazı ilçelerinde gece boyu etkili oldu. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metrekareye 32 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Aralıklarla şiddetini arttıran yağış nedeniyle kentteki bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Kent merkezine bağlı Kepez Beldesi'nde, limanının yanından denize akan Kepez Deresi taştı. Taşkın Kepez Balıkçı Barınağı'ndaki 2 balıkçı teknesini batırdı. Yine Çanakkale merkezine bağlı yazlık tatil beldesi olan Dardanos Mahallesi'nde de, denizde demirli olan 6 balıkçı teknesi gece etkili olan lodos nedeniyle battı. Bazı tekne sahipleri sabah batan teknelerinin içindeki suyu boşaltmak için büyük çaba harcadı. Bir balıkçı, batan teknesindeki suyu boşaltıp, tekrar yüzdürebilmek için uğraşırken, bir yandan da dalgalarla da mücadele etmeye çalıştı.
 
Biga ilçesinde ise aşırı yağışlar nedeniyle bu sabah Kocabaş Çayı taştı. Kocabaş Çayı kenarında park halinde bulunan iki araç sular altında kaldı. Sular altında kalan araçlar kepçeyle çıkarıldı. Şiddetli yağış, dün akşam saatlerinde de Bayramiç ilçesinin içinden geçen Tabaklar Deresi'nin taşmasına neden olmuştu
 
KAYSERİDE ÇATILAR UÇTU ARABALAR PARÇALANDI


İLGİLİ FOTO GALERİ İÇİN
          TIKLAYINIZ

 
 
Fırtına çatıları uçurdu
Kayseri'de sabah saatlerinde etkili olan fırtına, günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerken; Talas İlçesi'nde çatıları uçurdu, otomobillerde hasara yolaçtı.
 
 Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle, Talas ilçesi Mevlana Mahallesi'nde binaların çatısından kopan parçalar ve kiremitler, park halindeki araçların üzerine düşerek hasara yolaçtı. Talas ilçesinde toplam 15 otomobilin, çatılardan uçan kiremit ve tahta parçalarından hasar gördüğü, 9 apartmanın ise çatısının uçtuğu bildirildi. Fırtına kent merkezinde çok sayıda reklam tabelası ve çatılardaki televizyon antenlerinin uçmasına da neden oldu.
 
Kayseri-Erciyes karayolunda ise, fırtına ve tipi nedeniyle ulaşım zaman zaman güçlükle yapıldı. 2200 metre yüksekliğindeki Kayak Merkezi'nde tipi ve fırtına nedeniyle mekanik tesisler çalıştırılamadı, kayakçılar pistlere çıkamadı.