FİRARİ GENERAL HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

FİRARİ GENERAL HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

Başarısız darbe girişimi öncesi hakkında yakalama kararı verilen ve son derece kritik görevlerde bulunan firari Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ABD'de ortaya çıktı

Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihracına karar verilen eski Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu, ABD’den sığınma talep etti.

NATO KARARGAHINDA Kİ GÖREVİNDEN GERİ DÖNMEDİ

İzmir’de Cemaat’e yönelik soruşturmada hakkında yakalama emri çıkartılan ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihracına karar verilen eski Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu, ABD’den sığınma talep etti.

Edinilen bilgiye göre, ABD'nin Virginia eyaletindeki NATO karargahında görevli Uğurlu, darbe girişiminin ardından Türkiye'ye dönmeyerek Amerikan makamlarından sığınma istedi.

DARBE GİRİŞİMİ ÖNCESİ YAKALAMA KARARI VERİLMİŞTİ

Firari generale darbe girişimi öncesi, İzmir'deki gizli bilgi ve belge bulundurma davasında fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları gerekçesiyle hakkında yakalama kararı verilen en üst rütbedeki muvazzaf asker Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu’nun geçmişte çok kritik görevlerde bulunduğu belirtildi.

Tümamiral Uğurlu’nun, 2011 yılında terfi alıp tuğamiral olduktan sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki tüm elektronik haberleşmeleri takip ve koordine eden, amiraller dahil personele tahsis edilen cep telefonlarından sorumlu olan kritik dairenin başkanlığını yürüttüğü ortaya çıktı.

Tümamiral Uğurlu’nun, bundan sonraki bir diğer önemli görevi ise tüm personelin atama, yer değiştirme ve bilgilerinden sorumlu personel başkanlığı oldu.

İzmir merkezli olarak yapılan ve kamuoyunda ‘Askeri Casusluk’ olarak bilinen gizli askeri bilgi ve belge bulundurma davasında, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 356 kişi, İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp beraat etti.

Bu soruşturma süresince sahte delil üretildiği ve fişleme yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun sürdürdüğü soruşturmada aralarında dönemin İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın da bulunduğu polislerin yargılanmalarına başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı