Film Gibi Banka Soygunu

Film Gibi Banka Soygunu

FİLM GİBİ SOYGUN
 
Film sahnelerini aratmayan soygun anı, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.
 
Mehmet AKTARAN 
 
Habip ATAM  

Hadımköy'de bir banka şubesinde meydana gelen olayda şubeye giren silahlı iki kişi önce güvenlik görevlisi ve içerde bulunanları etkisiz hale getirdi. Daha sonra yanlarında getirdikleri spor çantayı bankoya fırlatan soyguncular 7 bin 300 lira alarak hızla olay yerinden kaçtı.
Gasp Büro Amirliği'nce başlatılan çalışmalarda, soygun anının saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdığı ortaya çıkarıldı. Görüntülerde, şapkalı silahlı iki kişi bankaya girerek içeridekilere silah doğrultuyor. Bankadaki kişileri yere yatırıyorlar. Soygunculardan biri yanında getirdiği çantayı tezgaha fırlatıyor. Banka görevlisi kadın çekmecelerdeki paraları çantaya dolduruyor. Ardından para konulan çantayı alan soyguncular bankadan dışarı çıkarak hızla uzaklaşıyor. Sokak üzerindeki görüntüler incelendiğinde ise soyguncuların kaçtığı aracın plakası tespit edildi.

YAKALANDILAR

Kiralık olduğu tespit edilen otomobilin izini süren dedektifler banka soygundan 4 saat sonra şüphelilerden ikisinin izini buldu. Adresleri tespit edilen şüpheliler Kenan Ş.(43) ile Orhan Ç.(34) gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden kahvecilik yapan Kenan Ş.'nin geçtiğimiz Nisan ayında Esenyurt'ta meydana gelen ve yaklaşık 1 milyon liranınçalındığı başka bir banka soygunu olayıyla ilgili gözaltına alındığını tespit etti. Kenan Ş.'nin bu olayla ilgili çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü firarda olan kimliği tespit edilen iki kişinin yakalanması için operasyonların sürdüğünü belirttiler.