FİKRİ SAĞLAR'DAN ÇOK SERT REFERANDUM AÇIKLAMASI

FİKRİ SAĞLAR'DAN ÇOK SERT REFERANDUM AÇIKLAMASI

Eski Kültür Bakanı CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri SAĞLAR 16 Nisanda yapılacak referandumda neden "HAYIR" diyeceklerini anlattı

Kırıkkale'de yapılan " Rejim Değişikliğine Evet mi? HAYIR mı? isimli toplantıda konuşan CHP Mersin Milletvekili Fikri SAĞLAR neden "HAYIR" diyeceklerini anlattı.

KUVVETLERİ BİR KİŞİDE TOPLAYACAKLAR

Sağlar konuşmasında, AKP Hükümetinin 15 senedir iktidarda olduğunu belirterek, yapmak istediklerini yaptıklarını ancak bu sürede karşılarında bir de direnç olduğunu anlattı. AKP'nin bu direnci yavaş yavaş azalttığını aktaran Sağlar, Hükümetin 15 senede göreceli demokrasiden, totaliter rejime giden bir dönem yaşattığını vurguladı. Her adımda kendi düzenlerini kurup, önce eğitimi, sonra yargıyı yıktılar dedi.

18 MADDE 79 MADDENİN DEĞİŞMESİNİ SAĞLIYOR

16 Nisanda yapılacak olan referandumda rejim değişikliğini getirilmek isteniyor. 18 maddelik değişim söz konusu ancak, 18 madde 178 maddelik Anayasa'nın 79 maddesini değiştiriyor ve özünde maddeler Türkiye Cumhuriyeti'nin her şeyini bir kişiye veriyor. Anayasa değişikliğinin temeli, Yasama, Yürütme ve Yargıyı bir kişinin emrine veriyor. burada kuvvetler ayrılığı değil, kuvvetler birliği vardır. Rejim değişikliğinin nedeni budur.

Hükümeti bir kişi kuruyor ve hiçkimseye karşı sorumluluğu yok. Hükümet üyeleri kendilerinden ve Başkandan başka kimseye karşı sorumlu değiller.  Başkan bürokrasiyi ve devleti şekillendiriyor, tüm üst düzey kamu kurumlarının yöneticilerini atıyor. YÖK üyelerini ve Rektörleri atıyor, orduyu yönlendiriyor. Başkan aynı zamanda parti başkanı olduğu için Milletvekili listelerini belirliyor. Meclisi fesh edebiliyor. Kararnameler çıkararak meclisin görevini elinden alıyor.

YARGIYI BAŞKAN SEÇİYOR

HSYK nın 12 üyesinin 6 sını atıyor, kalanlarını da başkanı olduğu partisi belirliyor. Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinin 12 sini belirliyor. Yani Anayasa Mahkemesinin ve HSYK nın tamamını eline alıyor.%51 oy aldığını düşünürseniz, Meclisin 450 milletvekilini eline alıyor. Böylelikle Türkiye'yi tek başına yönetiyor.

PARTİ DEVLETİ

Buradan çıkan bir parti devletinin varlığıdır. Buna Dur demeliyiz. Çünkü hiçbirimizin can ve mal güvenliği kalmayacaktır. Burada konuşma yaparken "Başkanın Talimatıdır" diyerek, hepimizi alıp götürebileceklerini bundan sonra yaşayacağız.

EVET DİYENLERE BİRŞEY YAPMIYORLAR

HAYIR  diyenlerin işinden olduğunu, sokaklarda azlandığını görüyoruz. Evet diyenlere birşey yaptıklarını gördünüz mü? Bugün bunu yapanlar rejim değişikliğinden sonra neler yaparlar? HAYIR demek için ayağa kalkmalıyız. "Bu Ülkede özgür yaşamak istiyorum diyebilmeliyiz" diye konuştu.

 

İlgili Haberler