CHP'de  Fikri Sağlar Kararı Açıklandı

CHP'de Fikri Sağlar Kararı Açıklandı

CHP Parti yönetimini beceriksizlikle eleştiren Mersin Milletvekili Fikri Sağlar için Parti Disiplin Kurulundan Kınama cezası geldi

CHP'de Disiplin Kuruluna sevk edilen Fikri Sağlar için Kınama cezası verildi. 

BECERİKSİZ DEMİŞTİ

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar referandum sonrasında CHP Genel Merkezini beceriksiz olmakla suçlamıştı. CHP Parti Meclisi Üyesi olması nedeni ile Disiplin Kuruluna Sevki ancak Parti Meclisi onayı ile mümkün olabilen Sağlar için, Parti Meclisi onayından sonra, disiplin kurulu kararını açıkladı. Kınama cezası alan Sağlar böylece CHP de siyasi hayatına devam edecek.

BAŞKAN ADAYI OLMASI ŞUAN İMKANSIZ

Parti tüzüğüne göre kınama cezası alan üyeler parti başkanlığına aday olamıyorlar. Genel Başkanlığa adaylığını önceki günlerde açıklamış olan Fikri Sağlar'ın, bu kararın ardından bu koşullarda adaylığının da önü kesilmiş oldu.

CHP'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

“Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisinin 07.05.2017 tarih ve 2017/3 sayılı kararı ile, Tüzüğün 70/A-a,b,d maddesi uyarınca Kesin Çıkarma cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevkine karar verilen D.Fikri SAĞLAR’la ilgili olarak; Yüksek Disiplin Kurulunca 26.05.2017 tarihli toplantıda yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda, D.Fikri SAĞLAR’ın Tüzüğün 70/C-a,b,c maddesi uyarınca Kınama Cezası ile cezalandırılmasına oy birliği ile ve kesin olarak karar verilmiştir”

 

İlgili Haberler