FIFA ARDA TURAN KONUSUNDA KARARINI VERDİ

FIFA ARDA TURAN KONUSUNDA KARARINI VERDİ

Barcelona'nın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Roma'ya karşı oynadığı karşılaşmada sakatlanan ve sezonu kapatan Rafinha'nın yerine oynatılması düşünülen Arda Turan'a olumsuz cevap FIFA'dan geldi.

Dünya futbolunun patronu FIFA Barcelona kulübüne gönderdiği yazıda Rafinha'nın yerine ceza bitene kadar hiçbir futbolcunun Barca forması giymesinin imkansız olduğunu açıkladı. Buna göre milli futbolcumuz aynen eskiden olduğu gibi resmi bir karşılaşmada Barcelona formasını üzerine geçirebilmesi için Ocak ayını beklemek zorunda kalacak.

Barcelona teknik direktörü Luis Enrique ise düzenlediği basın toplantısında FIFA’ya sitem ederek ellerindeki kadronun çok dar olduğunu ve mecburen altyapıdan bazı oyuncularla devam etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Luis Enrique sakatlıkla ilgili yönetimin FIFA nezninde müracaat yaptığından haberdar olduğunu da vurgulayarak “Maalesef bize olumsuz cevap verdiler” dedi. Barcelona hocası Luis Enrique kalan 3 ayda en fazla zorluk çekecek olan kişilerin Arda ve Aleix olacağını da hatırlatarak “Eminim bu süre ikisine de sonsuz gibi geliyordur. Ne yapalım. Mecburen beklemek zorundayız” sözleri etti.

Bu arada FIFA’nın Barcelona’nın ceza tamamlanmadan Arda Turan ve Aliex transferlerini bitirmesine son derece kızdığı belirtildi. İspanyol basını FIFA tarafından verilen transfer yasağının ceza sonuna kadar kapsadığını ileri sürerek Barcelona’nın Arda ve Aleix transferlerini oynatmamasına rağmen ceza kapsamı içinde gerçekleştirdiğine dikkat çektiler.

Kaynak: AMK