FEYZİOĞLU'NUN SÖZLERİNE İMZAMIZI ATIYORUZ

FEYZİOĞLU'NUN SÖZLERİNE İMZAMIZI ATIYORUZ

Bugün Danıştay'ın 146'ncı kuruluş yıldönümünde düzenlenen törende konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na barolardan da destek geldi.

ANKARA Barosu Başkanı Sema Aksoy, bugün Danıştay'ın 146'ncı kuruluş yıldönümünde düzenlenen törende Başbakan Erdoğan'ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepkisini değerlendiren yazılı bir açıklama yaptı.

Aksoy, Başbakan Erdoğan'ın Barolar Birliği Başkanı'na göstermiş olduğu tepkinin 'demokrasiye tahammülsüzlük' olduğunu ifade ederek; 'Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu'nun tüm konuşma içeriği barolar ve avukatlar başta olmak üzere hâkim, savcı, yargı çalışanı ve vatandaşları, yani tüm toplumu ilgilendiren sorunlara ilişkindir. Söylenilen her sözün altına Ankara Barosu olarak biz de imzamızı atıyoruz' dedi. 

Ankara Barosu Başkanı Aksoy tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; 'Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Danıştay'ın 146. Kuruluş Yıldönümü ve 'İdari Yargı Günü'nde, halen üzerinde çalışılan Avukatlık Yasası başta olmak üzere ülke gündemine ilişkin önemli konuları baştan sona yapıcı bir üslupla dile getirerek çözüme yönelik işbirliğinin önemini de vurgulayan bir konuşma yapmıştır. Türkiye Barolar Birliği Başkanı; üstlendikleri toplumsal sorumluluk gereği, hukukun üstünlüğüne sahip çıkarken insan hak ve özgürlüklerini de korumak gibi ulvi bir görevin de gereklerini yerine getirmek durumundadır. Bu çerçevede; toplumun çeşitli kesimlerine mensup yurttaşlarımızın mağduriyetlerini dile getirirken Van depremzedelerinin yaşadıkları dramdan da söz etmesi siyasi değil sorumluluk sahibi, duyarlı ve bilinçli bir yaklaşımdır. Bu toplantılar aynı zamanda, hukukçuları da doğrudan ilgilendiren ülke gündemi çerçevesinde, yargının yapısal ve uygulamadaki sorunları ile ilgili görüşlerin de dile getirildiği toplantılardır. Sayın Başbakan'ın Yargı Yılı açış konuşmasından sonra Sayın Barolar Birliği Başkanı'na göstermiş olduğu tepki de hatırlanacak olursa burada esas olan demokrasiye tahammülsüzlüktür. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve çok sayıda yargı mensubunun olduğu bir ortamda, Sayın Başbakan'ın bireysel çıkış niteliğindeki müdahalesini devlet geleneği içinde üzüntüyle karşıladığımızı da ifade ediyoruz. Yargı temsilcilerinin yılda iki kez kendini ifade etme olanağı bulduğu bu toplantılarda, siyasi iktidarın sorunları dinleyip gereğini yapmak yerine tahammülsüzlük gösterip reddetme yolunu seçmesi çözümsüzlüğün başlangıcıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda; birlik beraberliğe, müzakereye ve birbirini önce dinlemeye sonra anlamaya çalışmadıkça sorunların çözülemeyeceği de ortadadır. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu'nun tüm konuşma içeriği barolar ve avukatlar başta olmak üzere hâkim, savcı, yargı çalışanı ve vatandaşları, yani tüm toplumu ilgilendiren sorunlara ilişkindir. Söylenilen her sözün altına Ankara Barosu olarak biz de imzamızı atıyoruz.'

anket-haber-ici.jpg

10 BARO BAŞKANINDAN ERDOĞAN'A ORTAK TEPKİ

Danıştay'ın kuruluş yıldönümü için düzenlenen törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salonu terk etmesi Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan tarafından yapılan yazılı açıklama ile eleştirildi. Bu açıklamaya 10 ilin baro başkanları da imza attı.

Mustafa İlker Gürkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Muğla Barosu tarafından düzenlenen Hukuk Muhakemeleri Kanunu Sempozyumu'nda, Danıştay'ın kuruluş yıl dönemi törenleri sırasında Cumhuriyet tarihinde hiç örneğine rastlanılmamış bir olay yaşandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Başbakan tarafından Türkiye'deki tüm avukatları temsilen konuşma yapmakta olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'na karşı devlet adamlığı ile bağdaşmayan, düşünce ve ifade özgürlüğüne, hukuka aykırı bir davranış sergilenmiştir. Birlik başkanımıza yapılan davranış ve sözlerin tüm avukatlara ve barolara yönelik olduğunu düşünüyor ve kınıyoruz. Savunma mesleğinin mensupları olarak hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini ve savunmayı savunmak yolundaki kararlılığımızdan yılmayacağımızı bir defa daha tekrar ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını hukuka, hukukun üstünlüğüne ve savunma temsilcilerine saygılı olmaya davet ediyoruz."

Açıklamada TBB Başkan Vekili Av. Berra Besler ile Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Karabük, Bolu, Erzincan, İstanbul, Kütahya ve Bursa barolarının da imzasının bulunduğu vurgulandı.

 

VAN BARO BAŞKANI TİMUR, "FEYZİOĞLU'NU KUTLUYORUZ"

Van Baro Başkanı Avukat Murat Timur, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın 146'ncı Yıldönümü törenlerinde yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Timur, deprem sürecinden bu yana konteyner kentte kalmaya devam eden depremzedelerin çok ağır şartlarda yaşamlarını sürdürdüğünü söyledi. Özellikle konteyner kentte bir süre elektriklerin kesilmesi ve boşaltılmak istenmesinin vicdani bir durum olmadığını belirten Timur şöyle konuştu:

"Konteyner kentte kalanlar durumlarını anlatmak ve seslerini duyurmak için defalarca eylem yaptılar fakat duyuramadılar. Son olarak başlattıkları yürüyüş sonrası sorunların giderilmesi için Ankara'ya gidip STK temsilcileriyle bazı siyasi partileri ziyaret ettiler. Depremzedeler Barolar Birliğini'de ziyaret edip Metin Feyzioğlu ile görüştü. Burada görüşmede sorunlarıyla ilgili çözüm bulunması yönünde talepte bulundular. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'nun yaptığı sadece bu selamı Cumhurbaşkanına iletmek ve sorunun tespiti konusunda çözüm bulunmasını istemekti. Feyzioğlu'nun açıklamalarını Van'daki yetkililer de yapmaktadır. Yani basit bir yönetmelik değişikliğiyle kendilerine konut sağlanmamış kişilerin sorunları çözülebilir. Feyzioğlu diyor ki 'deprem oldu, ölümler oldu, ağır bedeller ödendi. Sosyal devlet gereği nasıl bir kısmına konut sağlanmışsa konteynerda kalanlarada aynı şey yapılabilir'."

Bugün yapılan konuşmanın nezaket sınırları içinde olmadığını söyleyen Timur, "Herhangi bir eleştiri olmamasına rağmen Başbakanın bu derece sert uslübü demokrasiyle bağdaşmadığı gibi otoriter yönetimin yansımasıdır. Depremzedelerin yaşadığı sorunları ülke gündemine taşıdığı için de Feyzioğlu'nu kutluyoruz" diye konuştu.

İŞTE KRİZİN ÇIKTIĞI AN

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı