FEYZİOĞLU'NDAN TÜM SİYASİ PARTİLERE AĞIR ELEŞTİRİ

FEYZİOĞLU'NDAN TÜM SİYASİ PARTİLERE AĞIR ELEŞTİRİ

Metin Feyzioğlu bu defa hem iktidarı, hem muhalefeti, hem de tüm siyasi partileri ağır eleştirdi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayını açıklamakta geç kaldığını savunurken, "İktidar partisi ve muhalefet partilerinin henüz aday göstermemesi, halkın da üzerinde düşünmesine imkan verecek bir adayın veya adayların maalesef ortaya çıkmamasına neden oldu" dedi.

Trakya'daki baro ve belediye başkanları ziyaretlerine çıkan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ilk durağı Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi oldu. Feyzioğlu makamında ziyaret ettiği Çorlu Belediye Başkanı CHP’li Ünal Baysan’a üzerinde Türkiye Barolar Birliği amblemi bulunan seramik şilt hediye etti. Bir süre basına kapalı olarak Baysan ile görüşen Feyzioğlu ziyaret ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren Feyzioğlu, siyasi partilerin aday göstermekte geç kaldığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Süreç yürüyor, ama şu ana kadar hala adayların belli olmaması açıkçası milli irade açısından sorgulanabilir buluyorum. Gerek iktidar partisinin, gerek muhalefet partilerinin henüz aday göstermemesi halkın da üzerinde düşünmesine imkan verecek bir adayın veya adayların maalesef ortaya çıkmamasına neden oldu."

"ADAYLARIN VAKTİ KALMADI"

Feyzioğlu, gazetecilerin sorusu üzerine 5 yıldan bu yana Türkiye’yi dolaştığını ancak bu ziyaretlerin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olmadığını söyledi. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Adayların geç gösterildiği ve bu konuda geç kalındığı kanatindeyim. Şu anda en azından muhalefet partileri açısından ifade edebilirim; kendilerini tanıtacak ve adayımız ‘budur, şundan budur’ diye Türkiye’yi gezecek vakit kalmadı herhalde. 5 yıldır Türkiye’yi geziyorum. Benim dördüncü turum. Bu gezilerin cumhurbaşkanlığı ile ilgisi yoktur. 81 ilde 79 yerde baro var. Onları dolaşıyorum, konferanslar veriyorum."

Açıklamalarının ardından Çorlu Adliyesi’nde Baro Başkanlığını ziyaret eden Feyzioğlu, avukatların sıkıntılarını dinledikten sonra Çorlu’dan ayrılarak Kırklareli’ne geçti.

 

FEYZİOĞLU'NDAN TÜM SİYASİ PARTİLERE AĞIR ELEŞTİRİ

Kaynak:Haber Kaynağı