FEYZİOĞLU'DA "HIRSIZIN HİÇ SUÇU YOK DEDİ"

FEYZİOĞLU'DA "HIRSIZIN HİÇ SUÇU YOK DEDİ"

Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adının geçmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek muhalefeti eleştirdi...

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adının geçtiğini ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, henüz Cumhurbaşkanı adayı çıkaramayan muhalefeti eleştirdi. Feyzioğlu, "Muhalefet partilerininde bir adayı belirlemekte fevkalede geç kaldıklarını ve bunun da toplumda iktidarı alternatifsiz bırakarak umutsuzluğa sebebiyet verdiğini ifade ederim" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hakkari'ye gitmek üzere Van'a geldi. Feyzioğlu Van Ferit Melen Havalanında Van, Bitlis ve Muş Baro Başkanları ve avukatlar tarfından karşılandı. Havalanında açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, Barolar Birliği olarak Türkiye'nin dört bir köşesini kucaklayacaklarını belirterek, "Varsın siyasetçiler kendi aralarında istediklerini konuşsunlar, varsın siyasetçiler kendi aralarında kutuplaşsınlar, halkı bölmeye çalışsınlar. Bizim görevimiz insan hakları merkezinde tüm Türkiye'yi kucaklamaktır. Ve büyük umut olduğumuzu tüm Türkiye'yi göstermektir" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI KONUSU

Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı için adının geçtiğini hatırlatan gazeteciye de bunun kendisini mutlu ettiğini kaydederek şu yanıtı verdi:

"Biliyorum Cumhurbaşkanlığı için adım geçiyor. Ve bundan çokta mutlu oluyorum. Niçin mutluyum? Çünkü tüm Türkiye'yi kucaklayan söylemleri geliştirebilmişiz. Biz kutuplaştıran bir dil kullanmıyoruz. Bakın şu anda burada farklı siyasi görüşte olan insanlarız. Ama aynı dili konuşmayı başarabiliyoruz. Çünkü hukukun üstünlüğünü konuşuyoruz. Bu sebeple dillendirildiğini düşünüyorum. Benim adaylık talebim olmaz."

'MUHALEFET ADAY BELİRLEMEKTE GEÇ KALDI'

Siyasete girmeyeceğini söyleyen Feyzioğlu, ana muhalefet partisini de eleştirdi. İktidarın her zaman bir alternatifinin olması gerektiğini söyleyen Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Alternatifi olmayan bir iktidar varsa o despotlaşır. Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Benim üzüntüm şu an konuşulan Sayın Tayyip Erdoğan mı, Sayın Abdullah Gül mü? Oysa iktidara karşı yürütülen bir mücadelede muhalefetin aylar öncesinden, belki de yıllar öncesinden adaylarını hazırlamış olması gerekir. Son anda göstermelik usulen çıkarılan isimlerle herhangi bir gerçekçi adaylık söz konusu olamaz.

Türkiye'nin önümüzdeki gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Ve bu Cumhurbaşkanını Türkiye'yi kutuplaştıran değil kucaklaştıran, sarıp sarmalayan bir Cumhurbaşkanı olması lazım. Umut ediyorum önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı kampanyası yerel seçim kampanyası gibi toplumu yüzdelere ayıracak şekilde geçmez. Çünkü 76 Milyonun devlet başkanını seçiyoruz. Muhalefet partilerinin de bir adayı belirlemekte fevkalede geç kaldıklarını ve bunun da toplumda iktidarı alternatifsiz bırakarak umutsuzluğa sebebiyet verdiğini ifade ederim."

 

Kaynak:Haber Kaynağı