FEYZİOĞLU: MÜCADELEMİZ BİTMEDİ

FEYZİOĞLU: MÜCADELEMİZ BİTMEDİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Ulusal Kanal'ın 14. Gala Yemeğinde konuşma yaptı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: "Mücadele etmeseydik, bugün canlarımız hâlâ zindanda olacaktı. Canlarımızın kalanı hâlâ zindanda, dolayısıyla mücadelemiz bitmedi"

Ulusal Kanal'ın 14. Gala Yemeği, Grand Cevahir Otel'de yapıldı. Geceye, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bazı siyasiler, Ergenekon Davası sanıkları, emekli askerler ve çok sayıda davetli katıldı.
Gala yemeğinde konuşan Metin Feyzioğlu, şunları söyledi:
“Siz olmasaydınız, hep birlikte olmasaydık, direnmeseydik, dayanmasaydık, mücadele etmeseydik, bugün canlarımız hâlâ zindandaydı. Ama canlarımızın kalanları hâlâ zindanda. Dolayısıyla mücadelemiz bitmedi. Başladık, hep birlikte devamını getireceğiz. Hiç kuşkunuz olmasın. Sayın Perinçek zindandayken bile başarılara imza attı. Ben böyle cesur, bilgili, donanımlı, kararlı bir aktivistin dostu olmaktan gurur duyuyorum. Pek kimse bilmez, kendisi benim fakülteden de hocam olur. Ankara Hukuk Fakultesi'nden hocam. Talat Paşa Komitesi'yle yaptığımız işbirliği, çok ciddi sonuçlar doğuracak. Sayın Perinçek'in İsviçre'ye gidip düşünce hürriyetine aykırı olan tavrı protesto etmek için ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımak için yaptığı açıklama, ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin almış olduğu karar, Türkiye'nin önünü açtı. Türkiye'nin dış politikasını başka bir yöne taşıdı. Bütün bunları Sayın Perinçek her türlü kısıtlamaya rağmen yaptı. Bir de kısıtlanmadan neler yapabilir, onları düşünmek istemiyorum. Ben uzun zamandır Ergenekon, Balyoz ve Casusluk davalarını hukukçulara sormayın diyorum. Askeri strateji uzmanlarına sorun. Dış politika uzmanlarına sorun diyorum. Neticede, dediğimizin ne kadar doğru olduğu, maceracı bir dış politikaya bu davalarla bütün muhalefetin ve Silahlı Kuvvetler'in beli kırıldıktan sonra atıldı da, görüldü. Mustafa Kemal ve arkadaşları kararlılıkla mücadele etmeye devam ettiyse ve onlar sayesinde biz bugün buradaysak, hiçbirimizin ümitsizliğe kapılmaya hakkımız yok"

"ATATÜRK DEVRİMİNİ YIKAMAYACAKLAR"
Gecede konuşan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek de, “Önümüzdeki 2-3 yıl Türkiye için karar yılı olacak. Bu karar yıllarına büyük güvenle giriyoruz. Milletimize güveniyoruz. Göreceksiniz, bu süreçten bir devrimle çıkacağız. Onun koşulları oluştu. Bu sıcak para ekonomisi yürümüyor. Türkiye'yi bölme süreci, BOB Eşbaşkanlığı yürümüyor. Suriye'de yenildiler. Irak bütünleşiyor. İran dik durdu. Türkiye'yi bölemeyecekler. Atatürk devrimini yıkamayacaklar. Cumhuriyetimizi yeniden halkçılık temelinde, emek temelinde, bağımsız bir Türkiye yaratarak yeniden örgütleyeceğiz" şeklinde konuştu.
Gecede, Levent Kırca da, “İçeridekiler" adlı oyunundan bir bölüm sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı