Feyzioğlu: "Beni alsınlar, arkadaşlarımızı bıraksınlar."

Feyzioğlu: "Beni alsınlar, arkadaşlarımızı bıraksınlar."

Türkiyi Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, gözaltına alınarak Çağlayan Adliyesi'ne götürülen avukatlara destek için Ankara'dan İstanbul'a geçti. Feyzioğlu, "Başsavcılığa gidiyorum. Gerekçesini soracağız. Meslektaşlarımızı bıraksınlar. Beni temsilen

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, gözaltına alınarak Çağlayan Adliyesi'ne götürülen avukatlara destek için Ankara'dan İstanbul'a geçti.  Feyzioğlu, gaziantephaberler.com'a yaptığı açıklamada, "Başsavcılığa gidiyorum. Gerekçesini soracağız. Meslektaşlarımızı bıraksınlar. Beni temsilen gözaltına alsınlar, rahatlasınlar," dedi.
Türkiye, İstanbul'da 73 avukatın gözaltına alınarak Çağlayan Adliyesi'ne götürülmesi ile sarsılırken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul'dan gaziantephaerler.com'a yaptığı ilk açıklamada sert ifadeler kullandı.
Feyzioğlu, avukatların neden gözaltına alındıkları ile gerekçesini sormak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na uğradı. 73 avukatın adliyeye götürülmesinden  dolayı son d erece üzgün olduğunu ifade eden Feyzioğlu, "Temsilen beni gözaltına alsınlar, rahatlasınlar" dedi.
Öte yandan Gaziantep Barosu Başkanı Avukat Ali Elibol ise demokratik protesto hakkının en doğal hak olduğunu kaydederek, "Meslektaşlarımmızın bir basın bildirisi okudukları gerekçesiyle alındıklarını duyuyoruz. Gerekçeyi TBB Başkanımız Metin Feyzioğlu ile araştırıyoruz. Basın bildirisi okumanın şiddetle ne  alakası olabilir? Demokrasi ile yönetiliyor isek, yönetenler de demokratik kurallara uymalıdır. Türkiye'de medya farklı bir dil kullanıyor. Alternatif medya olarak kamuoyunu bilgilendirme konusunda yaptığınız işlere saygı duyuyoruz," dedi.