Feyzioğlu, Barolar Birliği başkanı

Feyzioğlu, Barolar Birliği başkanı

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) dün yapılan Genel Kurulu'nda başkanlığa Metin Feyzioğlu seçildi. Türkiye genelinde yaklaşık 80 bin avukatı, 79 barodan 447 delegenin temsil ettiği Genel Kurul'da yapılan seçimde, Ankara Barosu Başkanı Mesit Feyzioğlu 209

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 32. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Metin Feyzioğlu seçildi.

TBB 32. Olağan Genel Kurulu, Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde çalışmalarını tamamladı. Türkiye genelinde yaklaşık 80 bin avukatı, 79 barodan 447 delegenin temsil ettiği Genel Kurul’da yapılan seçimde, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu 209 delegenin oyunu alarak, başkanlık koltuğuna oturdu. TBB’nin başkanlığını yürüten Vedat Ahsen Coşar 159, İstanbul Barosu Eski Başkanı Kazım Kolcuoğlu ise 68 delegenin oyunu alabildi. 446 delegenin oy kullandığı seçimde, 10 delegenin oyu geçersiz sayıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından, TBB’nin başkanlığını yürüten Coşar, yeni Başkan Feyzioğlu’nu tebrik etti. Baro başkanlığı koltuğu için yarışan 3 aday daha sonra hep birlikte kürsüye çıkarak, delegeleri ve avukatları selamladı.

Yeni Başkan Feyzioğlu, teşekkür konuşması yaparak, bu seçimle TBB’nin, baroların, avukatların kazandığını söyledi. Coşar’a “Çok kıymetli başkanım”, Kolcuoğlu’na “Üstadım” diye hitap eden Feyzioğlu, kendisine gösterilen desteğe teşekkür etti. Feyzioğlu, “Pazartesi günü yeni bir dönem başlıyor. Hep birlikte, el ele, omuz omuza yeni bir dönem başlıyor” dedi. Tüm barolara aynı uzaklıkta değil, aynı yakınlıkta olacağının sözünü veren Feyzioğlu, hiçbir avukatın hakkının ihlali ve hukukun üstünlüğüne aykırı uygulamaya Barolar Birliği’nin artık suskun kalmayacağını söyledi. Feyzioğlu, “Nerede bir meslektaşımızın bir hakkı ihlal edilirse, orada doğrudan doğruya biz olacağız” dedi.