FETHULLAH GÜLEN'İN SON MESAJI MISIR'DAN

FETHULLAH GÜLEN'İN SON MESAJI MISIR'DAN

Türkiye'nin ABD Hükumetine "iadesi " için baskıları artırdığı bir anda Fethullah Gülen, kaçacağı söylenen "Mısır'da" bir tv kanalından konuştu

 

Başarısız darbe kalkışmasının 1 numaralı faili olarak ilan edilen cemaatin lideri Fethullah Gülen AKP iktidarı ve Erdoğan'a karşı yoğun propaganda girişimlerini artırmaya başladı. 

AÇIKLAMALARI ETKİLİ OLMAYA BAŞLADI

Dünyaca ünlü yayın organlarının ilgisini çekerek muhalif görüşlerini tüm dünyaya yaygınlaştırmaya çalışan Gülen'in çabaları, karşılık da bulmaya başladı. İsveç 'ten Türkiye'nin iadesini istediği darbe zanlılarını "Muhalif" oldukları gerekçesi ile iade edemeyecekleri söylendi.

MISIR TV'SİNDEN DÜNYAYA ÇAĞRI

Fethullah Gülen ise bu kez Türkiye ile kanlı bıçaklı durumda olan Mısır Televizyonlarından dünyaya seslendi. İşte Habertürk'te yer alan haberin ayrıntıları.

 Cemaat’in 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarısız olmasının ardından gıyabi tutuklu olan Fetullah Gülen, Mısır'ın Al Gad televizyonundan çağrıda bulundu. Gülen, röportaj verdiği kanalda "Batı, Türkiye'ye müdahale etsin" dedi.

Mısır'ın yayın organında Türkiye'de büyük çapta insan hakları ihlali yaşandığını iddia eden Gülen, ülkenin iç savaşa gittiğini ve Batı'nın acilen bu duruma müdahale etmesi gerektiğini söyleyerek, "Biz askeri dilde söyleriz, Türkiye'ye sağdan hizaya gel diyebilirler" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı