Fethullah Gülen'in Kapısından Geri Döndü

Fethullah Gülen'in Kapısından Geri Döndü

.

KAPIDAN GERİ DÖNDÜ 

Amerika'nın Sesi muhabiri, Fethullah Gülen'in Pennsylvania'daki evini ziyaret etti. Ancak kendisine Gülen'in "yabancı medya kuruluşlarıyla görüşmediği" söylendi.

 
Amerika’nın Sesi’nin muhabiri Jerome Socolovsky Fethullah Gülen’in evini ziyaret etti. Amerika’nın Sesi “Fethullah Gülen’in Evine Ziyaret” başlığıyla duyurduğu haberinde, “1999 yılında askerlerle uyuşmazlığa düşen Gülen, o dönem okyanusun öbür ucunda, Pennsylvania eyaletinde normalde Türk-Amerikan çocukları için bir kamp olarak kullanılan eve yerleşmeye karar verdi.
 
Sağlığı bozulsa da 72 yaşındaki Fethullah Gülen Türkiye’de hala nüfuzlu bir kişi olmayı sürdürüyor. Gülen o zamandan bu yana Pennsylvania’nın Pocono Dağları yakınındaki bu evde yaşamını sürdürüyor. Amerika’nın Sesi muhabiri Jerome Socolovsky, Gülen’in Saylorsburg, Pennsylvania’daki, Golden Age İbadet ve Dinlenme Merkezi adlı evini ziyaret etti.
Ev, New York’a arabayla yarım saat mesafede. Socolovsky’le Fethullah Gülen adına konuşan Alp Aslandoğan, Gülen’in yabancı basınla görüşme konusunda son derece hassas olduğunu söyleyerek kendisiyle görüşme talebini geri çevirdi. Aslandoğan Türkiye’de yabancı bir medya kuruluşuyla görüşmenin, ‘ne yazık ki uluslararası bir komploya dahil olmak olarak algılandığını’ belirtti” denildi.
 
Ahabere göre, Aslandoğan ayrıca, Fethullah Gülen’in şeker hastalığı ve bazı diğer sağlık sorunları nedeniyle ön plana çıkmak istemediğini söyledi.
 
ASLANDOĞAN: “POLİSLER VE SAVCILAR HEDEF”

Alp Aslandoğan yolsuzluk iddialarını inceleyen polis ve savcıların Gülen Hareketi’ne yakınlıkları ve sempatileri nedeniyle hedef haline geldiğini kaydetti. Karşıtları, Gülen Hareketi’ni kişi temelli bir cemaat olarak görürken, yandaşları belki de bu algılayışı değiştirmek için “Hizmet Hareketi” demeyi tercih ediyor. Aslandoğan’a göre, Fethullah Gülen, “Amerikalı medeni haklar savunucusu Martin Luther King’e benziyor.” Sivil haklar savunucularının şiddeti reddettiğine dikkati çeken Aslandoğan, Gülen’in de yaşam boyu şiddeti eleştirdiğini söylerken, 11 Eylül’den sonra Gülen’in, Usame Bin Ladin’e “canavar” yakıştırması yaptığını hatırlattı.
 
Aslandoğan, New York’taki Alliance for Shared Values (AFSV) - Ortak Değerler İttifakı’nın başkanı. Kendisi, hareketin temel görüşlerinden birinin, herkesin ortak değerler çerçevesinde toplanabileceği olduğunu belirtiyor. Gülen’in barış ve hoşgörü mesajları Amerika’da önemli isimlerden övgü aldı. Eski Dışişleri Bakanları Madeleine Alrbright ve James Baker’ın yanı sıra Bill Clinton da Gülen Hareketi’nin kurumlarında konuşma yaptı.
 
“KOMŞULARINIZIN KİM OLDUĞUNA DİKKAT EDİN”
Amerika’nın Sesi’nin haberinde ayrıca şunlar kaydedildi: “Loyola Üniversitesi profesörü Joshua Hendrik, Gülen Hakereketi’nin, Medeni Haklar Hareketi’nden çok 1980’lerde oluşan sağcı ve Protestan bir hareket olan Moral Majority, yani Ahlaki Çoğunluk hareketine benzediğini söylüyor. Gülen Hareketi üzerine bir kitabı yayınlanan Hendrik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gülen Hareketi hakkındaki suçlamalarının yersiz olmayabileceğini belirtiyor. Hendrik hareketin son derece güçlü, etkili ve amaçlarına ulaşma konusunda bir soruşturmaya etki etmeye varacak derecede kararlı olduğunu kaydediyor.
 
Uzmana göre 1990’larda Türkiye’de laik düzenle çatışan Fethullah Gülen, yurtdışında artan nüfuzunu ülke içinde güce dönüştürmeyi hedef haline getirdi. Hendrik, ‘Eğer paralel devlet kurmakla ve kontrolü tamamen ele geçirip cumhuriyeti İslamlaştırmak amacıyla yetkili devlet kurumlarında yükselmeye çalışmakla eleştiriliyorsanız, bunu başarmak Madeleine Albright, James Baker ve Bill Clinton gibi kişilerin videolarını çekip sizin adınıza konuşmalarını sağlamak çok yardımcı olur’ diye konuşuyor.
 
Amerika’da 145 okula sahip hareketle ilgili kuşkular artıyor. Texas eyaletinde Gülen Hareketi’ne bağlı okullar, çalışma vizelerinde sahtecilik ve vergilerin kötüye kullanımı suçlamalarıyla karşı karşıya. New Orleans’da harekete bağlı başka bir okulda ise Federal Soruşturma Bürosu (FBI) cinsel istismar iddialarını araştırıyor.
 
Fethullah Gülen’in yaşadığı Saylorsburg kasabasında görüştüğümüz restoran sahibi Joyce McGarry, Fethullah Gülen’in ismini hiç duymamış ve ismi telaffuzda zorlanınca gülüyor. Ancak birkaç ay önce Gülen karşıtı bir gösteri düzenleyen Türk kökenli Amerikalılar, restorana uğramış ve McGarry’ye hareketin Amerika’daki okullarından bahsetmiş, ayrıca Gülen’i radikal bir İslamcı olarak tanıtan bir internet sitesinden bir çıktı vermiş. Göstericiler, McGarry’ye ‘komşularınızın kim olduğuna dikkat edin’ uyarısını da eklemiş.”

Kaynak:Haber Kaynağı