"Fethullah Gülen'in Cami-Cemevi Projesinde Bir Skandal Daha"

"Fethullah Gülen'in Cami-Cemevi Projesinde Bir Skandal Daha"

Fethullah Gülen-İzzettin Doğan işbirliğiyle Tuzluçayır’da yapılmak istenen Cami-Cemevi’nin ibadet yeri değil, kültürel tesis alanı olarak ayrıldığı ortaya çıktı

Fethullah Gülen’in icazeti, Cem Vakfı Onursal Başkanı İzzettin Doğan’ın talimatı, AKP’li Mamak ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin kararları doğrultusunda hayata geçirilmek istenen Cami-Cemevi Projesi’nin belediye meclisinden kültürel tesis alanı olarak geçirildiği ortaya çıktı.
 
Cami-Cemevi’nin yapılmak istendiği Kartaltepe Mahallesi’nin yapıya uygun olmadığını gerekçe göstererek bölgedeki gecekondu sahiplerini General Zeki Doğan Mahallesi’ne taşıyan Mamak Belediyesi, alanı “kültürel tesis alanı” olarak ayırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise Mamak Belediyesi’nin planının “sehven yapıldığını” öne sürerek kültürel tesis alanı olarak ayrılan bölgeyi imar planından çıkardı.
 
Proje ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nden henüz bir karar çıkmamasına ve Mamaklıların projeye itirazı olmasına karşın, inşaatın temelinin atılmak istenmesi tepkiyi ve çatışmaları da büyüttü.
 
‘Bölge halkı neden yerinden edildi?’
 
Konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel’e konuşan Mamak Belediye Meclis üyesi Yusuf Sağlık Mamak Kaymakamlığı’na itirazda bulunduğunu açıkladı. Sağlık, plan değişikliğinin yasal olarak kesinleşmemiş olmasına karşın kültürel tesis alanı yapılmak üzere imar yapı ruhsatı verilmesi ve ruhsata dayalı olarak inşaata başlanmasının hukuka aykırı olduğunu dile getirdi.
 
Kartaltepe Mahallesi’nde 50 yıldır oturan insanların “zemin tehlikeli” gerekçesiyle başka yerlere gönderildiğini hatırlatan Sağlık, “‘Konut yapılamaz’ denilen yerde Cami-Cemevi inşaatı başlıyor. O zaman bu insanlar neden yerlerinden edildi?” diye sordu.