Fethullah Gülen'i, Övüyor mu,Yeriyor mu?

Dr Paul L. Williams Amerikalı yazar, gazeteci,Muhabir, İslam,El Kaide,Haçlı Seferleri üzerine Bir çok kitap yazmış bir araştırmacı Yazar. Ödülleri var.ABC NEWS,CBS NEWS;FOK,MSNBC ve NPRGibi büyük TV kanallarında konuk olmuş.Fethullah Gülen hakkında bir çok araştırma makalesi yayınlamış. FBI'ya da uzun süre danışmanlık yapmış.

 

Fethullah Gülen artık sık sık batı yazarlarının gündemine gelmekte. İslam üzerine derin araştırma ve kitapları bulunan Dr.Paul L.Williams, daha öncede birkaç kez kaleme aldığı ve “Dünyanın en tehlikeli İslamcısı” başlığı ile lanse ettiği Fethullah Gülen hakkında yeni bir makale daha kaleme almış.

Yazısına ilginç bir uyarı ile başlamış, yazar Wiliiams.

Diyor ki, özet olarak;İsrail ve Amerika Birleşik devletler için yakın ve tehlikeli gerçekleri aydınlatmak için yazıyorum(z.)

Villiams,ın, “Dünyanın en tehlikeli İslamcısının Pennsylvania kalesine ziyaret” başlığı ile yayınladığı makalesi, Fethullah Gülen’in malikanesine 2010 da yaptığı ve bizim basında da zayıfça yer bulan ziyaretin yeni bir versiyonundan ibaret tekrar. (Yazar bu reklamı sürekli yapıyor, bazen yazdığı paragrafların "kopyala yapıştır", olduğundan kuşkulanıyorum)

Bizim bildiğimiz konuları tekrarlıyor Williams aslında, "Lise diploması bile olmayan bir din adamının 25 milyar doların üzerinde bir serveti Pennsylvania da 28 dönümlük bir tesiste küçük bir ordu ile yaşamakta olduğundan", falan bahsediyor.

Fethullah Gülen’in büyük bir güvenlik tedbirleri içerisinde yaşadığını 100 kadar muhafız ordusu bulunduğunu ve bunların geleneksel İslam giysileri giymediğini, takım elbise ve kravat taktıklarını şaşkınlıkla naklediyor. (Çok modern bir tehlikeli İslamcı)
Bir kaynağa göre diyor, “Hoca efendiye, hiçbir şey sormadan emirlerine uymak ve 50 yaşına kadar evlenmemek onun talimatıdır." Birde Fethullah Gülen’in gerçek doğum tarihine takılmış. Oda bizlerin bildiğini sıralıyor. "Ya 1942 de doğmuş, ya 1934 de yada 1938 de doğduğu iddia ediliyor "diyor. (Efsane ye gizem de lazım tabi)

Williams’ın kafası çok karışık. Kimin değil ki?

Uzun uzun anlatmış, "Halka açıklamalarında terörü kınadığını, dinler arası diyalog çağrılarını,  Papa John Paul II, Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, ve İsrail Sefarad Hahambaşısı Eliyahu Bakshi-Doron ile görüştüğü" iddialarına yer veriyor.

Ama birden bire işi takkiye ye getiriyor tedbir olarak.

"Gülen, İdeal Müslüman Toplumunu yaratabilmek için yalan söylüyor ” demeye getiriyor. (Tam böyle değil ama çeviride böyle çıkıyor)

Bu iddiasına kanıt olarak ta, şu çok meşhur videosuna getiriyor sözü. Hani Youtube de milyonlarca kez izlenmiş meşhur video. Hatırlarsınız Fethullah Gülen bir vaazında. “Sen bütün güç merkezlerine, ulaşıncaya kadar kimseye fark ettirmeden sistemin arterleri içerisinde hareket edeceksin.”Eğer zamansız bir şey yaparsan dünya başımıza yıkılır” öğüdün tamamını kelime kelime sıralıyor.

İş buraya kadar bildiğimiz şeyler olarak geliyor. Ama makalenin devamını okudukça, bu dünyaca meşhur İslam araştırmacısı ünlü yazar ve gazetecinin ya hiçbir şey bilmediğini ya da maksatlı bir yazı yayınladığını anlıyoruz.
Williams, yazının devamında yine ballandıra ballandıra Fethullah Gülen’in okullarından, servetinden, yılda yüzlerce kitap yazdığından, medya imparatorluğundan, holdinglerinden, bankalarından söz ediyor uzun uzun.
Ve tüm bunları anlatmadan büyük bir iddia da daha bulunuyor Williams son makalesinde. (Daha 13 Kasım 2012 tarihli)

"O Pennsylvania ya geldi AKP kuruldu." diyor. AKP'nin başarılarının arkasında Gülen’in olduğunu iddia ediyor. Hatta şu paragrafı da ekliyor .
“İlk İslamcı Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yusuf Ziya Özcan ile birlikte,Fethullah Gülen’in müridi “ olduğu iddia ediliyor.(Başbakan duysa bu lafı, deli saçması der mi ki?)

Sizde bu lafları okuyunca aynı kararsızlığa düştünüz değil mi? Adam başlık atmış. "Dünyanın en tehlikeli İslamcısı Fethullah Gülen” diye, ama arkasından sayfalar dolusu övmüş, parlatmış, korku salmış, sindirmiş neredeyse okuyucuyu.

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, başbakanını bile lise diploması bile olmayan bir eski imamın müridi olmakla ima etmiş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyor insan.

Kuşkuya da düşüyor insan, dünyanın sayılı yazarlarından FBI'a danışmanlık yapmış, ödülleri olan gazeteci yazar, akademisyen, İsrail ve Amerikan savunucusu bir önemli kişi bu çelişkiye düşebilir mi?

Hadi bizim ülkede eski polisten, imamdan, hacıdan, hocadan gazeteci yazar çıkıyor alıştık ta, koca batının ABD nin, yazarları da mı, böyle dandik bilgi ve belgeler ile dünyayı dolmuşa bindiriyor. (Emre Uslu, Önder Aytaç falan alınmasa şimdi bari)

Yani koca araştırmacı yazar Williams, aylardır cemaat ile hükumetin birbirine girdiğini, neredeyse yaka paça olacaklarını ama "Taban aşınmasın, parçalanmasın aman, kol kırılsın yen içinde kalsın" diye çaktırmamaya çalıştıklarını bilmez mi?
Hadi bunu açık etmiyorlar bilmez de, adam bir Türkiye ye gelir bakar.

Bir BİM mağazasına gider sorar sahibi kim diye? Sonra da karşısında açılmış feci rekabet içinde olan A101 zincir mağazasına gider sorar, peki bu kimlerin diye?

Yanıtlardan pat diye anlar böylece, kim kimin müridi, kim kimle neden kavga ediyor. Kim daha Müslüman, kim daha erken davrandı, kim yaya kaldı, kim asayı sallıyor, kim posttan ahkam salıyor?

Özetle Williams, sevgili ABD Mültecisi Fethullah Hocamızı yeriyormuş gibi yapıp, göklere çıkarmış. Ama bunu niye yapmış varın siz tahmin edin cin okurlar?

"Pennsylvania da ki post ile Türkiye’de ki taht eşit değil" demek isterdim" Bay Williams'a".

Tarihte hiç bir zaman, asa sahipleri, post sahiplerine tahtı kaptırmamışlardır.Tahtın sahibinin asası, postun tozunu silkelemiştir hep.

Hadi unutulmuş bir Fransız'ın  cumhuriyet, mutlakıyet tartışmaları sırasında, bundan 500 yıl önce söylediği bir iki cümleyle sonlayalım ahkamımızı . Belki " gocuman yazar "Williams'da bilmiyordur, öğrenir.

"Artık ne dinin, ne bayrağın, ne cumhuriyetin nede krallığın bir önemi yoktur yeryüzünde. Her şey para ve ticarettir. Dünya bu değerlerin etrafında dönecek gelecekte"

 

Önceki ve Sonraki Yazılar