FETHULLAH GÜLEN'E "KIRMIZI BÜLTEN" AÇIKLAMASI

FETHULLAH GÜLEN'E "KIRMIZI BÜLTEN" AÇIKLAMASI

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Fettullah Gülen ile ilgili kırmızı bülten kararının bakanlığa henüz gelmediğini belirterek, "Şu ana kadar karar bize gelmedi. Mahkeme karar verdi. O kararı biz uygulayacağız." dedi.

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Fettullah Gülen ile ilgili kırmızı bülten kararının bakanlığa henüz gelmediğini belirterek, "Şu ana kadar karar bize gelmedi. Mahkeme karar verdi. O kararı biz uygulayacağız. ABD'nin yaklaşımının olumlu olmasını bekliyoruz. Fettullah Gülen'in Türkiye'ye iadesini talep ediyoruz. Bekliyoruz. İade etmeyeceklerse, ülkenizden bunu çıkarın diyoruz. Nereye gider onu tabi biz bilemeyiz. ABD ile olan dostluk ilişkileri çerçevesinde bunu bekliyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Haber Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Hrant Dink suikastına ilişkin Bozdağ, "Örgüt yok kararı" kamuoyunda büyük tepki almıştı. O dönemde yakından takip ettiğim bir davaydı" dedi. Paralel yapı tartışmalarına değinen Bozdağ, "Çözüm süreci hedeflerden biriydi. Büyük bir proje. Hükümeti götürdüğünüzde hepsi ortada kalacak. 17 Aralık aslında bir maske düşürmüştür" dedi.

 

"MİT'TE NEREDE OLURSA OLSUN YANLIŞ YAPANLARLA İLGİLİ HUKUK İŞLEYECEKTİR"

"Milli İstihbarat Teşkilatı kendisini koruyabilmiş midir?" sorusuna Bozdağ, "Yanlış yapanlarla ilgili hukuk işleyecektir. MİT'te de olur nerede olursa olsun. Yargı önünde hesap sorulur" diye konuştu

MİT tırlarının durdurulmasının ihanet olduğunu söyleyen Bozdağ, "Devleti teröre yardım eden bir pozisyona düşürmek ve uluslararası planda yalnızlaştırmayı hedefleyen büyük bir ihanet süreci. Yasaya ihanet etmeyip çiğniyorsun. Bu açık yasa kuralını çiğnemesini sağlayan güç irade kimin gücüdür? Yasaları hangi güce itaat ederek çiğniyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NA KASETİ GÖTÜRÜP DİNLETTİLER Mİ?"

Suriye'ye olası askeri operasyonun tartışıldığı ses kaydının, 27 Mart'ta yerel seçimler öncesi sızdırılmasına ilişkin Bozdağ, "Kılıçdaroğlu önceden izledi mi? İlham mı geldi? Böyle bir açıklama yapıyor. Kılıçdaroğlu'na kaseti götürüp dinlettiler mi? 27 Mart'tı sanırım. Kılıçdaroğlu dinledi mi dinlemedi mi? Gerçekten merak ediyorum. Kasetçilerle bir irtibatı var mı? Kasetlerle geldiği için merak ediyorum" diye konuştu.

"FETTULLAH GÜLEN İLE İLGİLİ KIRMIZI BÜLTEN KARARINI BİZ UYGULAYACAĞIZ"

Fettullah Gülen ile ilgili kırmızı bülten kararının bakanlığa henüz gelmediğini belirten Bozdağ, "Şu ana kadar karar bize gelmedi. Mahkeme karar verdi. O kararı biz uygulayacağız. ABD'nin yaklaşımının olumlu olmasını bekliyoruz. Fettullah Gülen'in Türkiye'ye iadesini talep ediyoruz. Bekliyoruz. İade etmeyeceklerse, ülkenizden bunu çıkarın diyoruz. Nereye gider onu tabi biz bilemeyiz. ABD ile olan dostluk ilişkileri çerçevesinde bunu bekliyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE YARGIYA GÜVEN İSTEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİL BİR YERDEN YARGIYI KURTARALIM DERKEN BAŞKALARININ YARGISI OLDU"

Türkiye'de yargıya olan güvenin istenilen noktada olmadığını vurgulayan Bozdağ, "Türkiye'de yargıya güven istediğimiz noktada değil. Bu bakışın farkındayız. Yargı kararlarından memnuniyeti artırmak için çalışıyoruz. Bir yerden yargıyı kurtaralım derken başkalarının yargısı oldu. Daha yapacağımız çok iş var" dedi.

"SEÇİME KADAR ÇÖZÜM SÜRECİNDE SÜRPRİZ ŞEYLER BEKLEMİYORUM"

Seçimlerden önce çözüm sürecine ilişkin gelişmeleri değerlendirmesi istenen Bozdağ, "Seçime kadar sürpriz şeyler beklemiyorum. Mevcut durumun iyi noktaya gelmesi temennimiz. Süreç yürüyor. Seçime kadar elbette olumlu gelişmeler olacak. Bunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı