FETHULLAH GÜLEN'E ABD'DE DAVA

FETHULLAH GÜLEN'E ABD'DE DAVA

AKP Hükumetinin ABD'de Fethullah Gülen için anlaştığı ünlü hukuk bürosu Gülen'e karşı dava açtı.

Fethullah Gülen için ABD'deki ilk davada açıldı. Gülen 3 Türk vatandaşına 'komplo' kurmakla suçlanıyor.

KOMPLO KURDULAR İDDİASI

Türkiye’nin ‘Paralel Devlet Yapılanması’ (PDY) ile mücadele etmek için anlaştığı Avrupa merkezli hukuk bürosunun faaliyetleri sürüyor. Sözcü'nün haberine göre,Büronun çalışmaları kapsamında Pennsylvania’daki bir bölge mahkemesinde Fethullah Gülen aleyhine dava dilekçesi sundu. Türk Devletinin tuttuğu Avukatlar, “Gülen ve yardımcılarının” 3 Türk vatandaşına komplo kurduğunu öne sürüyor.

ABD’de “Türk hükümetini temsil ettiği” açıklanan Robert Amsterdam ile Patrick Egan isimli avukatlar, Pennsylvania’daki bir bölge mahkemesinde Fethullah Gülen aleyhine dava dilekçesi sundu.  Fethullah Gülen hakkında insan hakları suçlamasıyla dava açıldı.

“SAHTE DELİLLE KUMPAS…”

Associated Press ajansının haberine göre “Türk hükümetini temsil eden avukat Robert Amsterdam” dava dilekçesini Pennsylvania’da bir bölge mahkemesine sundu.
Amerika’da daimi ikamet hakkı (yeşil kart) bulunan Fethullah Gülen, dava dilekçesine göre Pennsylvania’daki konutundan Türkiye’de, cemaatine bağlı emniyet ve yargı üyelerini kullanarak, üç kişi aleyhinde sahte delil sunmak ve bu kişilerin haksız yere hapsedilmesine yol açmakla suçlanıyor.

DAVACI ADLARI AÇIKLANDI

Amsterdam&Partners LLP şirketinin yöneticisi Robert Amsterdam ile Fox Rothschild LLP şirketinden avukat Patrick Egan, Washington’daki Ulusal Basın Kulübü’nde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek davanın ayrıntıları hakkında açıklamalarda bulundu. Egan davacı adlarını Bünyamin Ateş, Turgut Yıldırım ve Murat Öztürk olarak verdi ve bu kişilerin “Gülen’in öğretilerine karşı çıkan bir dini grubun üyeleri” olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı