FETHULLAH GÜLEN'DEN KAYYUM AÇIKLAMASI

FETHULLAH GÜLEN'DEN KAYYUM AÇIKLAMASI

Hakkında terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlaması ile çok sayıda dava açılan Fethullah Gülen Cemaate yakın holdinge atanan "Kayyum" haberlerine çok sert ifadeler ile tepki gösterdi

Kendi sitesinde yayınlanan görüntülere dayandırılarak Sözcü'de yapılan habere göre, Koza İpek Holding’ten sonra Cemaat’e yakın Kaynak Holding’e de mahkeme tarafından kayyum atandı.

KAYYUM ALLAH'IN ADIDIR

Fethullah Gülen de sitesinde yayınlanan sohbetinde kayyum konusuna değidi. “Kayyum” kelimesinin Allah’ın bir ismi olduğunu, “kayyım” denilmesi gerektiğini belirten Gülen, sözlerinin devamında ise “Bu mülahazalarla hareket edenlere ise dense dense “denî haydut” denir” ifadelerini kullandı.

FETHULLAH GÜLEN’İN KAYYUM AÇIKLAMASI:

“Zavallı fani yarın nalları dikebilecek bir insana Cenabı Hakkın mübarek bir ismini vererek Kayyum diyorlar. Kayyûm Cenab-ı Hakk’ın ismidir. Buna kayyım denir. Zavallı, fani, yarın nalları dikebilecek bir insana Cenab-ı Hakk’ın mübarek bir ismini vererek “kayyum” diyorlar. Özür dilerim. Nezaket sınırlarını aşıyorum. Bu mülahazalarla hareket edenlere ise dense dense “denî haydut” denir”

Kaynak:Haber Kaynağı