FETHULLAH GÜLEN'DEN GÖRÜNTÜLÜ AÇIKLAMA

FETHULLAH GÜLEN'DEN GÖRÜNTÜLÜ AÇIKLAMA

Gülen darbe sonrası kendisine yöneltilen suçlamaların ardından yeni bir açıklama yaptı. Vido kayıtı haber ekinde

n, 15 Temmuz darbe sözcüğünü kullanmadan görüntülü  bir açıklama yaptı. "Kimsenin paniklemesine gerek yok" diyen Gülen, "Bunların hepsinin akıbetine bakarsanız, kanalizasyona yuvarlanıyor gibi bir akıbetle sonuçlanıyor. Hiç tereddüdünüz olmasın" ifadelerini kullandı.

İADESİ İÇİN 2 BAKAN ABD'YE GİDİYOR

Darbe sonrası ABD ile türkiye arasında "İade" gerginliği yaşanan, ve darbe kanıtlarını bizzat Adalet ve İçişleri bakanlarının ABD'ye götüreceği söylenen Fettulah Gülen'den yeni bir açıklama geldi.

İLGİN. İFADELER

Darbenin bir numaralı planlayıcısı ve faili olarak gösterilen fethullah Gülen'den "Video" açıklama geldi. Odatv'de yer alan habere göre, “Hak yolun sabırlık yolcuları olun” başlıklı açıklamasında Gülen şu ifadeleri kullandı:

FETHULLAH GÜLEN LİDERÇOK İLE AYNI KAREDE GALERİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ (TIKLAYIN)

'KİMSENİN PANİKLEMESİNE GEREK YOK'

“Sıkıntılı da olsa bir kere her şeyden evvel Allah’ı kazanan her şeyi kazanmış olur. Bu yolda yürüyen insan bir kere çok önemli bir şey kazanmıştır, öyle önemli bir şey kazanmıştır ki o Allah’ın hoşnutluğudur. Ben sizden razıyım sesini duyduğunda, kalp gözü gördüğünde, zannediyorum, öyle bir esinti öyle bir meltem duyarlar ki nu bütün dünyalara değiştirilmez. Böyle bir şeyi kazanmış bir insan, o kaybetmiş insan sayılmaz. Bu açıdan kimsenin paniklemesine gerek yok.”

'KOLLARI KOPARKEN DE BACAKLARI GİDERKEN DE…'

“Kandan irinden deryalar var bu yolda. Eğer bir peygamber bu türlü şeylere uğramadan varacağı yere varmışsa şayet, siz onu ümit edebilirsiniz, ıstırap çekmeyen, işkencelerden geçmeyen peygamber var mıdır? Öyle bir ümmet var mıdır?” diyen Fethullah Gülen şöyle devam etti:  

“Mecbur kalınmasaydı, Bir Hıristiyan dünyasına, ülkesine hicret edilmezdi. Tercih mevzuu..  Kendi vatanındaki insanlar, onlara orada yaşama hakkı tanımadıkları için, o en fedakar insanlar, o savaşta kolunu kol, başını baş, bacağını bacak veren…

HADİS KİTAPLARINI ÖRNEK GÖSTERİYORUM

Bizim gibi düşünmeyen mutlaka bizim için tehlikelidir. Ben hiçbir zaman hakikate inanmış insanların o davadan döndüğünü bilmiyorum. Bu konuda da falanı filanı değil hadis kitaplarını örnek gösteriyorum. Kolları koparken de bacakları giderken de kelleleri giderken de kumlara yatırılırken de o kum çölünde o sıcakta yetmiyor gibi dövülen kırbaçlanan ağızları yüzleri birbirine karışan insanlar…  

BİR TANESİ DİLİNİN UCU İLE BİR ŞEYLER SÖYLÜYOR

Bunların içinde muhakkak bir tanesi dilinin ucuyla bir şey söylüyor, onu bırakıyorlar. Müşrikler demek ki günün zalimlerinden biraz insaflıymış. Evlat ayrı düşünür anne ayrı düşünür, baba ayrı düşünür o hale getirmiştir müşrikler… Ama Allah yolunda gedenler bunlar karşısında sarsılmamıştır.

İŞTE O KONUŞMA

 

Kaynak:Haber Kaynağı