FETHULLAH GÜLEN'DEN BİLAL'Lİ SÜMEYYE'Lİ MESAJ

FETHULLAH GÜLEN'DEN BİLAL'Lİ SÜMEYYE'Lİ MESAJ

Darbe girişimiyle suçlanan Fethullah Gülen son konuşmasında, "Bize kalsa her mesele bugün yarın olsun bitsin zalim cezasını bulsun…" ifadelerini kullandı.

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen son yayımladığı videosunda köleyken İslam'ı seçtiği için işkence gören Hz. Habbâb bin Eret'i anımsatarak, "Hz. Habbâb bin Eret de olsa, Yasir de olsa, Sümeyye de olsa, Ammar da olsa, Bilal de olsa nihayet gidecekler sözü sazı hem yerdekilere hem göktekilere geçen zata arzuhalde bulunacaklar" demesi dikkat çekti.

Dün yayımlanan videosunda Gülen yine Türkiye'ye yönelik dolaylı mesajlar verdi. Konuşmasında "Beklemeyi" öğütleyen Gülen, "Bunu kestirmeye de gücümüz yetmez. Bazen olmasını arzu ettiğimiz şey evavı hevesimize göre birkaç dakika, birkaç gün birkaç hafta ve birkaç ay içerisinde olsun isteriz. Oysaki bir sözde ifade edildiği gibi 'bir çekirdekten meydana geldik'" diye konuştu.

Fethullah Gülen konuşmasının bir bölümünde de "Bize kalsa her mesele bugün yarın olsun bitsin zalim cezasını bulsun…" ifadelerini kullandı.

Gülen'in konuşmasından satır başları özetle şöyle oldu:

"Her gün bir yerlerden presleniyorsa, başlarına balyozlar inip kalkıyorsa, her gün onlarda inkisap meydana getirebilecek yüreği yakan hadise yaşanıyorsa öyle bir arzuhalde bulunmak gayet normaldir. Hz. Habbâb bin Eret de olsa, Yasir de olsa, Sümeyye de olsa, Ammar da olsa, Bilal de olsa nihayet gidecekler sözü sazı hem yerdekilere hem göktekilere geçen zata arzuhalde bulunacaklar. Parmağıyla işaret ettiği zaman kameri şak eden bir insan ellerini kaldırdığı zaman elleri boşa inmeyecekti ona inanmıyorlardı.

O da dersini alıyor. Demek ki bu yol böyle olmayı gerektiriyor. Bu yolun bu yolda yürümenin bir kısım kendini böyle ona da handikap denecekse handikapları var. Bu açıdan bir taraftan beklemeyi bilmek lazım. Hemen olsun yani birkaç gün içinde birkaç hafta içinde zalimler bulacaklarını Allah’tan bulsunlar. Gaddarlar bulacaklarını Allah’tan bulsunlar. Binerce binlerce binlerce insana çok küçük emarelerle böyle zulüm yapanlar, haksızlıkta bulunanlar, dünyevi bütün haklardan mahrum edenler. Onlar adına ve umum halk adına hakkı adaleti ayaklar altına alıp çiğneyenler. Bir yönüyle tavır ve davranışlarıyla Allah bilmezlik sergileyenler, peygamber bilmezlik sergileyenler. Kuran’ı sünneti zaten bilmiyorlar. Kulak dolması taklidi iman açısından bile onları dahi bilmezlik sergileyen insanlar. Hemen Allah’tan bulsunlar diye beklenir. Oysa o rabdu alemindir. O bir taraftan Kahhar, Cabbar ismi şerif olduğu gibi bir taraftan da Rahman, Rahim, Şefik isimleri vardır.

Bize kalsa her mesele bugün yarın olsun bitsin zalim cezasını bulsun…

Ne 27 Aralık ne 25 Aralık ne bilmem hangi tarihti Temmuz'un kaçıydı filan bunlar kendi ettikleriyle kendilerine göre planlar çevirdiler. Hazmedemedikleri sindiremedikleri bir türlü kabul edemedikleri insanları yok etmek için böyle şu neticeye ulaşma adına bunları bir argüman olarak değerlendirdiler. İnsafları o kadardı."

Kaynak:Haber Kaynağı