FETHULLAH GÜLEN'DEN BANK ASYA ŞOKU

FETHULLAH GÜLEN'DEN BANK ASYA ŞOKU

'Yaptığınız şamatalarla neleri kapatmak istediğinizi herkes biliyor; yaptığınız şirretlikler zihinlere öyle bir yerleşti ki elli sene geçse üzerinden, tarih onu öyle yazacak'

Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen, "devlet eliyle batırılma" tartışmalarına konu olan Bank Asya krizine ve Bakanlar Kurulu kararı ile Kimse Yok Mu Derneği'nin izinsiz yardım toplama yetkisinin ellinden alınmasına ilişkin olarak, “Falan battı, bitti gitti, diyerek; mesela, 'Bank Asya battı gitti' falan, 'Kimse Yok mu battı gitti' gibi algıyla şamata oluşturmak istiyorlar" dedi. "Şamatayla hangi şirretliği kapamak istediğini herkes anlıyor" diyen Gülen, "Silinmez o zihinlerden.. nöronlara öyle bir yerleşti ki elli sene geçse üzerinden, tarih onu öyle yazacak.. öyle tescil edilecek.. o siciller bir gün önünüze çıkacak" diye konuştu.

HERKÜL ORG ÜZERİNDEN

Gülen'in herkul.org'ta "Şamatalarınız Haramîliğinizi Örtemeyecek!..” başlığıyla yayımlanan (3 Ekim 2014) açıklamalarından satırbaşları şöyle:

*Şamata aslında birilerinin felaketli haline mum yakma, bağırıp çağırma demektir; “Falan battı, bitti gitti!” demek, mesela, “Bank Asya battı gitti!” falan demek gibi.. “Kimse Yok mu battı gitti!” İşte bunlar şamatadır Arap dilinde. Hadis-i şeriflerde de “düşmanların şamatası” manasına kullanılmaktadır, Türkçemize de aynen geçmiştir. Olmayacak şeylerde şamata koparırsın, kulakları yağır edersin, hafizanallah. Bunlar bir neviyle şirretliğin, bağışlayın, insan ruhundaki ve düşünce dünyasındaki densizliğin dışa vurması demektir.

HERKESİ KÖR ALEMİ SERSEM Mİ SANIRSIN

*Ziya Paşa “Erbâb-ı kemâli çekemez nâkıs olanlar / Rencide olur dide-i huffaş ziyadan.” der. Başka bir yerde de şöyle söyler:“En ummadığın keşfeder esrar-ı derunun / Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?” Âlem anlamıyor mu zannediyorsun sen; herkes anlıyor bunu. Şamatayla hangi şirretliği kapamak istediğini herkes anlıyor. Silinmez o zihinlerden.. nöronlara öyle bir yerleşti ki elli sene geçse üzerinden, tarih onu öyle yazacak.. öyle tescil edilecek.. o siciller bir gün önünüze çıkacak.. burada çıkmanın ötesinde, öbür tarafta kitabınızı sol taraftan alıp o kitabınızı (amel defterinizi) göreceksiniz ve işte o zaman “keşke” diyeceksiniz.

*Allah, başını almış öyle bir duruma doğru gidenlerin, isyan deryasına yelken açmış kenara çıkmaya fırsat bulamayanların gözlerindeki perdeyi sıyırsın!..

“Dört bir yandan problemler sarmalı içinde, ne yaptığını, ne yapacağını bilemez hale gelmiş bir devletçik.. çik.. hani ‘gemicik’ vardı ya.. bir devletçik!.. İnsanlar her yerde böyle cik’e cık’a bağlanınca koskocaman bir devleti de …cik’leştiriyorlar fiilleriyle, tavırlarıyla, davranışlarıyla. Allah gözlerindeki perdeyi kaldırsın, basiretlerini açsın.”

Kaynak:Haber Kaynağı