FETHULLAH GÜLEN'DEN  ARINÇ'A MESAJIN ŞİFRELERİ

FETHULLAH GÜLEN'DEN ARINÇ'A MESAJIN ŞİFRELERİ

Geçtiğimiz hafta ağabeyi Yıldıray Arınç'ı kaybeden Bülent Arınç'a Erdoğan ve AKP'nin terörist ilan ettiği Fethullah Gülen'den taziye mesajı geldi. Peki bundan ne anlam çıkartabiliriz. İşte ayrıntılar

 Erdoğan'ın terörist ilan ettiği  Fethullah Gülen'den Arınç'a taziye mesajı gelmesi, bundan yaklaşık 3 yıl önce Bülent Arınç'ın TRT'de yayınlanan Fethullah Gülen buluşmasını akla getirdi. Arınç'ın "AKP ve Cemaat arasında asla bir çekişme çatışma yok" diyerek yaptığı açıklamanın ilginç ayrıntılarında Erdoğan'ın Gülen'e yolladığı selamda var. 3 yıl öncenin olaylarından yola çıkarak, Bu günün Erdoğan, AKP ve Fethullah Gülen karmaşası nasıl yorumlanabilir. İşte Bülent Arınç, Erdoğan ve Fehıllah Gülen denkleminin şifreleri.

GÜLEN'İN MESAJI

Fethullah Gülen, Bülent Arınç'ın vefat eden ağabeyi Yıldıray Arınç için taziye mesajı yayınladı.
Fethullah Gülen’in Bülent Arınç’a yazdığı taziye metninde şu ifadeler yer aldı:

SICAK VE SAMİMİ MESAJ

“Değerli siyaset ve devlet adamı, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç Beyefendi’nin ağabeyi Yıldıray Arınç Bey’in vefatı münasebetiyle merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet ve mağfiret diler, Bülent Bey’e, merhumun aile ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederim.”

ERDOĞAN'DA TAZİYE DİLEMİŞTİ

Erdoğan'ın Arınç tarafından eleştirilmesi sert tepki vermesine neden olmuştu. Arınç için "O zat" ifadesini kullanan Erdoğan, dürüst olmadığınıda eklemişti. Daha sonra Abdullah Gül ve Erdoğan buluşmuş ve polemik daha fazla sertleşmeden sona ermişti.  Erdoğan daha sonra Arınç'a ağabeyinin vefatı dolayısı ile taziye telefonu etmiş ve  çatışmanın tatlıyabağlandığı algısı uyandırılmıştı. 

Fethullah Gülen'in Arınç'a taziye mesajı yayınlamasının ardından Erdoğan ile Abdullah Gül ekibi çatışması tekrar akıllara geldi. Bülent Arınç çok üzerinde duruyor gibi görünmesede Manisa ve Bursa'da sürekli yapılan Cemaat Operasyonlarında bir çok yakın dostu ve arkadaşı gözaltına alınmıştı. Medyada operasyonların Cemaatten çok Bülent Arınç'a gözdağı vermek üzere yaptırıldığı ileri sürüldü. Tüm bu gelişmeler Erdoğan ve Arınç'ın birlikte gerşekleştirdiği 2013 Yılı  Amerika ziyaretinde Fethullah Gülen ziyaretini akla getirdi. O zamanlar Bilent Arınç'ın yaptığı açıklamaya göre Erdoğan Gülene Selam ve saygılarını iletiyor, hatta "Bir erri var mı öğren" diye Arınç'a talimat veriyordu.

MAYIS 2013 'TE ZİYARET ETMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ABD temasları esnasında kendisinin Fethullah Gülen’e yaptığı ziyaretle ilgili, “Başbakan ‘sevgilerimi iletin, bir emri olur mu, tavsiyeleri olur mu öğren' dedi. 3 saate yakın birlikte olduk” diye konuştu. Gülen'e yaptığı ziyaretin eski bir dostun ziyareti olduğunun altını çizen Arınç, Cemaatle hükümet arasında soğukluk  olduğu yönündeki iddialara da yanıt verdi. Arınç, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını TRT Türk’te açıkladı.

BAŞBAKAN SELAM YOLLADI

“Biz dört günlük bir ziyaret yaptık. Konu Amerika olunca, eşim de olunca mümkün olursa Hoca Efendi’ye ziyaret yapar mıyız diye gönlümden geçirdim. Hanım da çok sevindi. Başbakana da gitmeden önce konuyu açtım. 'İzin verir misiniz, uygun görür müsünüz' dedim. Çok memnun oldu. ‘Keşke biz de görüşebilsek’ dedi. ‘Selamlarımızı götürürsünüz’ dedi. Eşimle birlikte ayın 15’inde oradaydık. Karayolu ile takriben 4 saatte gittik. Birkaç saatlik misafiri olduk. Bu ziyaretimiz bir resmi ziyaretin ötesinde kendisini çok seven bir dostun ziyareti olarak düşünmek lazım. Ben 1975 yılından beri tanıyorum.

CUMA GÜNLERİ BİRLİKTE YEMEK YERDİK

Çok büyük bir saygım ve sevgim var. Biz onu tanıdık o da bizi sevdi. Hatta o zamanlar bekardım. Annem, rahmetli, kendisine yemek hazırlar cumadan sora evimize davet eder yemek yerdik. Daha sonra hizmetleri büyüdü. Kendisini sevenlerin halkası genişledi.

EMRİ OLUR MU ÖĞREN

Sayın Başbakan'a bu konu sorulduğu zaman kendisine vekaleten yaptığımı ifade etti. Bu ziyaret 40 yıldan beri kendisini seven sayan bir insanın eşiyle yaptığı bir ziyarettir. Başbakan  ‘sevgilerimi iletin, bir emri olur mu, tavsiyeleri olur mu öğren’ dedi. 3 saate yakın birlikte olduk. Hükümetle cemaat arasında bir soğukluğun olduğu söyleniyor. Bunları kesinlikle reddediyorum. Hoca Efendi’yi tanımayanlar böyle söylüyor.

ERDOĞAN'A BÜYÜK SEVGİ VE DUASI VAR

Hoca Efendi siyaset üstü bir insan. Onu bir partinin dar kalıpları içerisinde düşünmemek lazım. Türkiye’yi ve dünyayı çok yakından takip ediyor. Başbakanın şahsına karşı çok büyük duaları var ve çok seviyor. Ancak bazı konularda, üslup konusunda bazı konulara dikkat etmemizi söylüyor. Arada fitne çıkarabilecek laflardan uzak kalmak gerektiğini biz de o da ifade ediyoruz. Bir yanlış varsa düzeltebileceğimizi ifade ettim. O da bunlardan çok memnun oldu.

AK PARTİLİ GÜLEN İSTEMİYORUZ

Benim düşünceme göre, Tayyip Bey’e göre de bir AK Partili Fethullah Gülen beklemiyoruz ve istemiyoruz. Bizimle ilgili bir sorun görünmüyor. Bize çok büyük iltifatlarda bulundu. Geçmiş dostluğumuzun arttığını gördük. Daha dikkatli olmamızı, dünya politikasıyla ilgili konularda daha dikkatli olmamız gerektiğini tavsiye etti. Sayın Başbakan'a da kısmen aktardım.

GÜLEN TÜRKİYE'YE DÖNECEK Mİ?

Arınç, Gülen'le ilgili "Türkiye'ye dönecek mi?" sorusunu ise şu şekilde yanıtladı: "Başbakanımız geçen sene Türkçe Olimpiyatları'nda Hoca Efendi'nin Türkiye'ye dönmesinden mutluluk duyacağını söyledi. Ben de kendisinden Türkiye'ye dönmesini istedim, tebessümle karşıladı. Özel odasındaki hediyelere bakarsanız vatan toprağıyla dolu kaseler var her yerde. Fevkalade vatan hasreti ve özlemiyle dolu ancak şu an için Türkiye'ye dönmesi gündemde değil"

AKP ve Erdoğan ile iplerin kopmasının ardından işler düzeltilemeyecek kadar ağırlaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı