Fethullah Gülenden Alevilere Cemevi Teklifi !

Fethullah Gülenden Alevilere Cemevi Teklifi !

FETHULLAH GÜLEN'DEN ALEVİLERE SÜRPRİZ TEKLİF

FETHULLAH GÜLEN'DEN ALEVİLERE SÜRPRİZ TEKLİF

Akil İnsanlar Heyeti'nde bulunan Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken'in hazırlayıp sunduğu Neler programına konuk oldu.
 
DİYANET'E CEMEVİ TEPKİSİ
 
Dündan bugüne Alevilik ve Cemevi tartışmaları hakkında konuşan Doğan, "Devlet her yurttaştan eşit olarak vergisini alıyor fakat eşit olarak ibadet hakkı getirmiyor. Diyanet'in bütçesini Alevi vatandaşlar da karşılıyor ancak Cemevleri Diyanet tarafından tanınmıyor" dedi.
 
GÜLEN'DEN CAMİ VE CEMEVİ TEKLİFİ
 
Programı sunan Ahmet Böken'in, "Cemevi ile Cami'nin bir arada olması düşünülemez mi" şeklindeki soruya "elbette" karşılığını veren Doğan, Fethullah Gülen'den kendisine böyle bir teklifin geldiğini de ilk kez açıkladı.
 
Doğan, Gülen tarafından kendisine "Cami ile Cemevinin aynı bahçede olduğu" bir proje teklif ettiğini ve kendisinin de bunu memnuniyetle karşıladığını kaydetti. Ayrıca kendisinin de bu projeye ek olarak bir de "aşevi" olması teklifinde bulunduğunu da açıkladı. "Camiler ve Cemevleri yalnızca ibadethane olmaktan çıkmalı" diyen İzzettin Doğan, "Yani bir bakıma Cami, Cemevi ve aşevi şeklinde bir konsept düşündük" dedi.